Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida reclama la protecció de la marjal de Borriana
El diputat d’EUPV a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha reclamat a la Conselleria de Medi Ambient, Isabel Bonig, que complisca amb les seues obligacions i no reduïsca el perímetre de protecció de la marjal de Borriana, tal i com demana l’alcalde d’aquest municipi. “La marjal de Borriana té la condició de LIC (Lloc d’Interès Comunitari) i ZEC (Zona d’Especial Conservació), i per tant dintre de les competències europees per a la protecció de la fauna i flora”.

“La Conselleria porta ja anys tramitant un Pla Especial de la Marjal Nules-Borriana que fins ara no ha vist la llum”, assegura el representant d’esquerres, “amb aquest pla el que s’ha d’assegurar és la conservació i protecció d’aquest paratge, no fer tot el contrari, defensant els interessos electoralistes de l’alcalde de Borriana, condicionat pels enderrocaments de diverses construccions il·legals dintre de la marjal”.

A juí del diputat, les administracions han de complir amb la legalitat. “hi ha una línia roja que no poden sobrepassar: la protecció d’una zona que té interès per al benestar de tota la ciutadania, per a la generació actual i vinents. Es pot protegir més d’allò marcat, però no menys” i emplaça a Bonig a fer la seua feina com a Consellera de Medi ambient, “finalitzant un Pla Especial que garantisca la conservació de la marjal en tota la seva extensió”.

Tormo també recorda que és una pràctica molt habitual, degradar una zona humida de forma conscient i premeditada, per a després argumentar que no té cap valor i que no cal ser protegida, “en aquest cas estem davant d’un fet molt greu, aquestes zones ‘sense valor’, segons l’afirmació de l’alcalde, haurien d’haver sigut conservades ja que es troben protegides, i no sotmeses a un procés de degradació gradual amb tota permissivitat. El que cal ara és regenerar-los, no acabar de destruir-los”.

Per a finalitzar, el parlamentari d’Esquerra Unida també ha fet referència a l’ofensiva practicada des de la pròpia Conselleria de Medi Ambient amb altres aiguamolls de les nostres comarques, no inclosos en el catàleg de zones humides, per a què puguen ser objectes de reordenaments urbanístics, “recordem a Bonig que encara que espais com el Quadro de Santiago a Benicàssim no estiguen dintre del catàleg, la seva identificació com a zona humida fa que siga necessària la seua conservació, així ho va deixar meridianament clar el Tribunal Suprem en la seua sentència”.

EUPV Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa