Diari La Veu del País Valencià
Jornades de Musicologia a Sueca
El passat dissabte dia 7, es va celebrar a la Biblioteca Pública Municipal de Sueca la XIa Jornada de Musicologia, que organitza cada any AVAMUS, l’Associació Valenciana de Musicologia. Aquesta Associació, integrada per joves musicòlegs valencians que realitzen distints treballs d’investigació dintre de l’àmbit de la Musicologia, és l’encarregada d’organitzar aquestes jornades tècniques.

Des dels inicis en 2004, l’Associació ha estat presidida pel suecà Ramón Canut i en aquest període s’han aconseguit diversos objectius, com l’organització anual de les jornades, un curs d’anàlisi musical, el premi triennal de musicologia, la revista digital “Quadrivium” i la pàgina Web www.avamus.org on es pot consultar més informació al respecte.

En l’Assemblea de gener d’enguany, es renovaren els càrrecs de la Junta directiva d’AVAMUS, sent nombrat President electe, el també suecà, Abel Puig, així com altres musicòlegs suecans que també s’incorporaren a la nova Junta, Mª Amparo Tomás com a Secretària i Juan Manuel Ferrando com a Tresorer.

El fet de formar part d’aquesta nova Junta un nodrit nombre de suecans i també de gaudir d’instal·lacions culturals, com la nova Biblioteca Pública Municipal, va ser determinant per a elegir a Sueca, com a seu per a la celebració d’aquesta XIa edició, a la que s’inscriviren més de trenta joves investigadors i estudiants de musicologia valencians, així com d’altres llocs de procedència nacional i internacional

La temàtica d’aquesta jornada coordinada pel musicòleg i vicepresident Ferran Escrivà, ha girat al voltant de “Músiques i espais urbans a l’Edat Moderna. Nou apropaments metodològics”. Per a esta ocasió ha comptat amb la intervenció de ponents d’àmbit internacional com la Professora de la Universitat de Cambridge (Regne Unit), Dra. Tess Kninghton; la investigadora del CSIC, Ascensión Mazuela-Anguita; el Dr. Eduardo Carrero Santamaría, de la Universitat Autònoma de Barcelona i Rubén Pacheco Mozas, del Consevatori Superior de Música d’Alacant. A més, va comptar amb les comunicacions d’Ilaria Grippaudo, Eva Esteve i Irene Klein, i amb una workshop introduïda pel professor Vicent Sanz, sempre al voltant de la mateixa temàtica en espais heterogenis.

L’Alcalde de Sueca, Salvador Campillo i el regidor de Cultura, Josep Navarro, inauguraren junt al President d’AVAMUS, Abel Puig, l’esmentada Jornada que, per primera vegada, es celebra a Sueca, fent palesa la importància en aquest tipus d’investigació.

Tant per la qualitat científica dels ponents, com pel nombre de participants, així com per les dotacions i instal·lacions culturals que acolliren aquesta jornada, es pot qualificar de molt exitosa, esperant que la nostra Ciutat siga amfitriona en successives i properes edicions.

Comparteix

Icona de pantalla completa