Ontinyent recorda els morts i els seus tres ferits a Santiago a la Publicació de les seues festes

L'alcalde se solidaritza amb les víctimes i demana que Carmen, Anna i Cristóbal "tornen a estar prompte entre nosaltres"
29 juliol 2013 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

El multitudinari acte de la Publicació de les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent s'ha convertit aquest any en "un sentit" record a les víctimes de l'accident de tren a Santiago de Compostel·la. Entre els ferits es troben dos germanes i un nebot d'aquestes, de la capital de la Vall d'Albaida. En un emotiu discurs, l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, que ha estat aquestos dies en permanent contacte amb els ferits i les seues famílies, va traslladar la solidaritat d'Ontinyent amb les víctimes del sinistre i va tenir un record especial cap als tres veïns d'Ontinyent que han sobreviscut a la tragèdia d’Angois per enviar "una forta abraçada de tot un poble que espera que Anna, Carmen i Cristóbal estiguen prompte entre nosaltres per celebrar junts, un any més, les nostres festes de moros i cristians".

L'Alcalde d'Ontinyent, després de fer referència a la vessant religiosa de les festes morocristianes, va afegir que "per als ontinyentins i ontinyentines i especialment per als festers i festeres, la festa és una manera d’entendre la vida i està present sempre, en els moments bons però també en els roïns. La festa és inseparable de la història d’Ontinyent", ha indicat Jorge Rodríguez, el discurs va ser interromput diverses vegades pels sentits aplaudiments del públic.

La Publicació és l'acte en què l'alcalde d'Ontinyent cedeix simbòlicament les claus de la ciutat al president de la Societat de Festers del Crist de l'Agonia, Toni Morales, i proclama el tradicional "Dames i cavallers, ja estem en Festes!”. Com a mostra de dol, la Societat de Festers va decidir fer un minut de silenci i no fer les disparades de trons i els tocs de campanes al final de la Publicació. A l'ajuntament, han onejat les banderes a mig pal des de dijous i fins a diumenge.
 

L’acte va començar amb una desfilada que eixia des de la Plaça de la Concepció, va passar pels carrers Gomis i Maians i va finalitzar als peus del castell de la plaça de l'Ajuntament, on l'Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, va rebre la Junta de la Societat de Festers juntament amb els primers trons de les vint-i-quatre comparses i a tots els festers i veïns que es van apropar per donar la benvinguda a les Festes de Moros i Cristians.
 

Una vegada a la plaça Major, va ser el moment de l'intercanvi de poder entre els càrrecs i els Capitans dels Estudiants i Moros Marinos, i als Ambaixadors i Banderers dels Almogàvers i Moros Espanyols de 2012; als Capitans dels Gusmans i Chanos, i els Ambaixadors i Banderers dels Astures i Saudites de 2013. En el mateix acte es va donar a conéixer el cartell anunciador de les festes, del dissenyador gràfic Rafael Sanchis. Encara que aquest proper dissabte actua el cantant Alejandro Sanz, els actes centrals de les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent, declarades d'Interés Turístic Nacional, se celebren entre el 23 i el 26 d'agost.

next