Diari La Veu del País Valencià
Destrucció d’armes d’un grup neonazi per part de la Guàrdia Civil
El diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes al Govern sobre l’irregular procediment de destrucció per part de la Guàrdia Civil de les armes que constituïen una prova en un judici contra un grup neonazi en València. “Ens sembla un fet gravíssim que es produira aquesta destrucció sense que s’informara al Tribunal Superior de Justícia. Volem respostes perquè, com a mínim, els fets podrien ser mostra d’un mal funcionament, i a més podrien amagar inclús un delicte de destrucció de proves si es demostrara la relació entre elements de la Guàrdia Civil i de grupúsculs neonazis”, adverteix Sixto.

El parlamentari d’esquerres afirma que l’ocorregut “és alarmant i cal una investigació interna per a posar en clar les responsabilitats concretes, el mal funcionament, i en el seu cas, el possible delicte que s’haja pogut acometre”.

El judici contra aquest grup neonazi es realitzarà pròximament, “i si la destrucció de proves que ha suposat l’eliminació de les armes, implica una disminució de condemnes o l’absolució, hi haurà una clara responsabilitat en el Servei d’Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil que s’haurà de depurar necessàriament per evitar les sospites de connivència”, alerta Sixto

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa