Diari La Veu del País Valencià
Senyera multicolor a l’ajuntament de sagunt
Fem acomplir l’acord del Ple Municipal de Sagunt amb la moció aprovada i presentada per EUPV de penjar el dia 28 de juny la senyera multicolor per conmemorar le dia de l’orgull. Ja que l’equip del govern del PP és nega a fer complir igual que va fer el passat 3 de juliol al no ficar les senyeres a mig pal en senyal de dol per les victimes del metro.

També ens sumem a les propostes de la sectorial de LGTBI de Compromís i reclamem una Llei valenciana de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i de lluita contra la lgtbfòbia

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha registrat en Les Corts, coincidint amb la celebració demà del Dia Mundial contra l’homofòbia i la transfòbia, una proposició no de llei per reclamar al Consell que impulse un procés participatiu amb els col·lectius i associacions en defensa de les persones LGTB per a redactar i aprovar un Projecte de Llei valenciana de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i de lluita contra la lgtbfòbia.

Segons ha assenyalat Ferri, “tot i els avanços aconseguits, les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals continuen patint una situació de discriminació i vulneració dels seus drets únicament per tindre una determinada orientació sexual o identitat de gènere”.

Els diferents estudis realitzats, com el que ha impulsat l’Agència Europea pels Drets Fonamentals, demostren que les persones LGTB pateixen en el seu dia a dia situacions de discriminació que en alguns casos arriben a agressions físiques. Les pròpies estadístiques del Ministeri d’Interior situen les agressions causades per l’LGTBfòbia com la primera categoria en el trist rànquing de delictes d’odi, per davant de les causades per racisme o xenofòbia.

Davant aquesta situació, des del Grup Parlamentari Compromís s’han presentat diverses iniciatives per garantir els drets de les persones LGTB i impulsar la necessària lluita contra l’odi a la diversitat afectiu-sexual i de gènere. Aquestes iniciatives han tractat diversos àmbits com ara polítiques contra l’assetjament escolar, la situació de les persones LGTB de la tercera edat, la lluita policial contra la LGTBfòbia, la memòria històrica de la repressió a les persones LGTB, la lluita contra l’odi a nivell internacional, la presència de les dones lesbianes al Consell de la Dona o l’accés de les persones transsexuals al món laboral. Totes aquestes iniciatives han comptat amb el rebuig del Partit Popular.

“Considerem –ha afegit Ferri- que totes aquestes polítiques, així com altres que competent a la Generalitat, podrien tindre cabuda en la Llei de Drets de les persones LGTB i contra la lgtbfòbia que reclamem, que hauria de nàixer necessàriament de la participació dels col·lectius i associacions en defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals”.

Compromís per Sagunt

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa