Diari La Veu del País Valencià
El PSPV d’Alfarb decideix renunciar al pacte local d’esquerres
EL PSOE D’ALFARB DECIDEIX RENUNCIAR AL PACTE LOCAL D’ESQUERRES
Els socialistes d’Alfarb han decidit concórrer a les properes eleccions municipal tot sols i han acordat eixir-se’n el pacte d’esquerres Iniciativa pel poble del qual formen part amb Compromís i altres grups independents de l’esquerra d’Alfarb.
Per a la comissió d’Iniciativa ha sigut tota una sorpresa i també un gran entrebanc perquè la coalició es va fer com un projecte de futur i pretenia consolidar-se en aquestes properes eleccions de 2015. Tenint en compte que ha sigut la primera legislatura que hem anat junts i que perdérem les eleccions per 70 vots, manteníem moltes esperances d’afiançar-nos una victòria en aquestes eleccions de 2015, si ens hagueren deixat jugar les nostres cartes.
La notícia ha aplegat quan des de la comissió d’Iniciativa s’instà als components de la coalició a plantejar fórmules de renovació de llistes per a les properes eleccions. Una de les propostes era fer unes eleccions primàries obertes per a tot el poble i que els ciutadans triaren els candidats i en confeccionaren la llista unitària. La intenció era que no foren els dits qui confeccionaren la llista, que no foren els partits qui ompliren els llocs com fins ara, sinó que les persones del poble hagueren elegit de manera participativa, oberta i democràtica els candidats que lliurement s’hagueren presentat per a formar part d’aquesta candidatura.
Des de la comissió també afirmem que no hi ha hagut cap motiu de ruptura, cap disputa i la relació entre els regidors de totes les formacions integrants i la comissió ha sigut molt respectuosa i productiva, per aquest motiu ha sigut una poalada d’aigua freda que no s’esperava ningú.
Des del PSOE han assegurat que la decisió ha estat presa per l’únic motiu de preferir presentar-se com a PSOE, com a partit propi, i deixar de banda la coalició per una qüestió d’interés polític del partit: sentir-se representats per les seues sigles, poder presentar mocions en nom del PSOE, fer propostes pròpies…
Malgrat l’entrebanc, tots els membres de la comissió ens hem compromés a seguir treballant conjuntament pel poble com hem vingut fent-ho, fins que acabe la legislatura i mantindrem la possibilitat de poder fer pactes postelectorals si així ho consideren els representats de les formacions en qüestió en el moment oportú.
També hem volgut emetre aquest comunicat perquè el poble sàpiga què ha passat i que no hi ha hagut cap inconvenient entre persones, ni entre formacions.
Des d’Iniciativa pel poble lamentem la decisió que ha pres el PSOE perquè entenem que la unitat ens dóna més força, però respectem la decisió que han pres.
Pel poble, pren la iniciativa!
Iniciativa pel Poble

Comparteix

Icona de pantalla completa