Diari La Veu del País Valencià
Aprovada una moció de Compromís sobre les reivindicacions de l’Escola Oficial d’Idiomes
L’Ajuntament d’Alzira aprova per unanimitat una moció de Compromís per Alzira sobre les reivindicacions de l’Escola Oficial d’Idiomes

Compromís per Alzira va presentar el passat 18 de juny una moció per donar suport a una iniciativa que estan portant a termes les Escoles Oficials d’Idiomes. Són molts els alumnes de les Escoles Oficials de Idiomes d’Alzira, Benidorm, Castelló, Elda, Elx, Oriola, Quart de Poblet, Utiel, Xàtiva, així com l’extensió d’Ontinyent que estan recollint signatures per sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que regulen la realització d’una segona convocatòria d’exàmens en les proves de certificació que donen drets als certificats expedits per les Escoles Oficials de Idiomes.

L’ensenyament en les Escoles Oficial d’idiomes es divideix en tres nivells: basic, mitja i avançat. Per a promocionar del primer nivell al segon es contemplen dues convocatòries en tota la educació reglada, però al arribar al segon curs de cada nivell i de cada idioma els alumes només compten amb una oportunitat per aprovar i aconseguir la certificació de idiomes, el que suposa un fet discriminatori, atès que en tota la educació reglada es compta amb dues convocatòries per superar el curs i perquè, a més a més, en altres comunitat autònomes sí que es contemplen les dues convocatòries anuals per aconseguir la certificació.

Encara que finalment es va tindre que tractar en el punt de mocions amb caràcter d’urgència perquè l’Alcaldessa no va incloure la moció als punts ordinaris, agraïm que totes les forces de l’Ajuntament donen suport a una iniciativa que arreplega les peticions dels i les alumnes.

Per tant, l’Ajuntament d’Alzira insta a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport iniciar els tràmits per la realització d’una segona convocatòria per als curs 2013/14 i posteriors cursos com estipula l’Orde 87/2013. Esperem que la Conselleria escolte a la ciutadania.

Diego Gómez
Compromís per Alzira

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa