Diari La Veu del País Valencià
El paper ‘determinant’ del Consell en el saqueig a Emarsa
RedactaVeu / València

El portaveu socialista en l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i alcalde d’Albal, Ramón Marí, ha qualificat de “molt rellevants” les novetats del cas Emarsa i la fixació d’una fiança de 13,7 milions d’euros als imputats José Juan Morenilla i Ignacio Bernácer. Així, ha manifestat que “després de llegir les més de 60 pàgines de l’última interlocutòria del jutge Vicente Ríos, d’una contundència tremenda, ningú pot tenir el més mínim dubte del paper determinant i crucial de la Generalitat en el saqueig a la depuradora de Pinedo”.

Per al dirigent socialista, la investiagació que es va iniciar amb una denúncia del PSPV fa tres anys “està suposant una autèntica garrotada per al PP, que sempre ho ha negat tot i ha anat a remolc dels esdeveniments, sumant un ridícul darrere l’altre”.

El també diputat provincial ha recordat que “en la farsa de la Comissió d’Investigació de les Corts celebrada l’any passat, el PP es va obstinar en contra de tots els indicis en un tancament en fals i a atribuir totes les responsabilitats als dirigents d’Emarsa, negant informació de l’Entitat de Sanejament de la Generalitat (Epsar) i va impedir la compareixença de testimonis que demanàvem els socialistes”. Marí ha recordat que la portaveu del PP en la comissió, casualment la imputada Alicia de Miguel, “ens va tractar com a ignorants”.

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Oltra, per la seua banda, també ha assenyalat que “a mesura que avança el procés judicial del Cas Emarsa, queda en evidència la responsabilitat que també va tindre el Consell en el saqueig de les arques públiques que es realitzà a través de la depuradora de Pinedo”.

Indicis racionals de criminalitat

Per a Oltra “el fet que el jutge haja trobat indicis racionals de criminalitat en dos alts càrrecs del Consell, l’exgerent i l’excap d’explotació de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (Epsar), i els haja imposat una fiança de 13,7 milions d’euros, deixa ben clar que la versió del PP sobre aquest cas de corrupció no se sosté per cap lloc”.

La diputada de Compromís ha recordat que “en el sainet que suposà la Comissió d’investigació d’Emarsa de Les Corts, ja denunciàrem que en les conclusions, que aprovà el PP en solitari, s’havien afanyat a assenyalar a uns pocs culpables molt concrets, però per molt que ho vulgueren amagar, la responsabilitat del Govern autonòmic en el saqueig d’EMARSA era un fet que s’evidenciaria en el procés judicial, com finalment ha ocorregut”.

Comparteix

Icona de pantalla completa