Un centenar de pel·lícules es projectaran en el CIM-Sueca

12 setembre 2014 01:00h

100 pel·lícules formen part enguany de la programació del festival de  cine de baix pressupost CIM-Sueca 2014, conegut també com el festival  de cine de merda. Després de tres anys, el certamen canvia el seu  format i amplia a 10 el dia de projeccions. Així, el Centre Municipal  Bernat i Baldoví  i el Casal Jove acolliran els passes dels curts i  llargmetratges entre el 25 de setembre i 5 d’octubre, dia en que es  durà a terme la cerimònia de lliurament de premis.

El cinema internacional de Merda ha triat 21 llargmetratges i 79  curts, d’entre quasi 900 treballs rebuts de pràcticament tot el món.  Dels 21 llargmetratges 11 són estrenes a l’estat espanyol. A més, el  CIM projectarà 29 pel·lícules europees de fora d’Espanya, 10  americanes i 7 del continent asiàtic. L’últim dissabte del festival hi  haurà una sessió sorpresa, on es farà un homenatge a les pel·lícules  de molt baix pressupost dels anys 90.

Com en les edicions anteriors, el festival aposta per donar cabuda a  totes eixes produccions que per la seua temàtica o pels seus escassos  mitjans tècnics, no són fàcils de projectar en altres certamens. Els  organitzadors del CIM aseguren que encara que algunes d’estes  pel•lícules no es poden quailificar com a “bones” la diversió està  asegurada, no només per la projecció, sinó per tot el que passa al  pati de butaques. Durant estos 10 dies està permés cridar, esbroncar o  fer qualsevol tipus de comentari en veu alta dins la sala.
 

Enguany es repartiran 1650 euros en premis. De fet, es premiarà el  millor llargmetratge, el millor curtmetratge, la millor peça inferior  a 3 minuts de durada, el premi del públic i un premi a la pel•lícula  més destrellatada.

L’entrada no està recomanda per a menors de 13 anys i algunes sessions  són per a majors de 18 anys. La programació ja pot consultar-se a la  web www.cimsueca.com

https://www.facebook.com/cimsueca


 
next