Diari La Veu del País Valencià
Compromís recolza la manifestació per la república d’aquesta vesprada
El representant de Compromís per Castelló en la Junta per la República, Vicent Grau, ha demanat un nou procés constituent que contemple el dret a decidir dels pobles, i ha considerat contradictori amb el sistema democràtic que el cap de l’Estat siga imposat per l’herència.

El representant de Compromís en la Junta per la República a Castelló, Vicent Grau, ha explicat avui que “avui dijous dia, a les 20 hores, a la Plaça Major, hi ha convocada una manifestació amb el lema “Per la República”. Des de Compromís donem ple suport a aquesta convocatòria, ja que formem part de la Junta per la República i treballem, conjuntament amb altres organitzacions polítiques, socials, sindicals i ciutadanes, per tal que tinga el màxim ressò possible”.

Vicent Grau ha apuntat que “a ningú no se li escapa que qualsevol règim republicà és, per definició, més democràtic que cap monarquia. Que el cap de l’Estat siga imposat per herència és contradictori amb un sistema democràtic”.

El representant de Compromís per Castelló ha explicat que “volem una segona transició, un nou procés constituent que contemple el dret a decidir dels pobles, és a dir, el dret a l’autodeterminació. Des de Compromís tenim clar que volem una república que siga no només un model d’estat més democràtic, sinó també un nou model polític i social basat en els drets i valors com ara la llibertat, la igualtat, la solidaritat, la justícia i la pau”.

Vicent Grau ha afegit que “és hora que la ciutadania es manifeste per reclamar allò que és de justícia”.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa