Diari La Veu del País Valencià
L’equip de govern recolzarà la PNL sobre la lluita contra el morrut?
Compromís pregunta a l’equip de govern si recolzarà la PNL de Compromís sobre la lluita contra el morrut

El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha indicat hui que “demanem a l’equip de Mercedes Alonso que ens aclarisca si el PP votarà a favor de la Proposició No de Llei (PNL) que hem presentat al Congrés dels Diputats per establir un pla de lluita contra la plaga del morrut roig”.

Sansano ha assenyalat que “si el regidor de Via Pública, Manuel Rodríguez, considera que el que hem proposat des de Compromís recull precisament la tasca que s’està fent ja a l’Ajuntament d’Elx, entenem que el PP hauria de votar a favor de la nostra proposta i el que no és comprensible aleshores és que rebutjara la moció subsegüent que presentàrem fa unes setmanes a Les Corts Valencianes”.

“Si Rodríguez considera que les propostes que fem des de Compromís van en la línia de la feina que realitza el consistori, aleshores no hi ha motiu per votar-les en contra”, ha destacat el coordinador local, que ha afegit que “tampoc entenem, per tant, per què es neguen a escoltar les nostres iniciatives i s’entesten en enfocar este assumpte des d’un punt de vista partidista, quan el que cal és una taula de treball en el que totes les veus estiguen presents”.

Vicent Sansano ha explicat que “òbviament si des de Compromís ens mostrem preocupats per este tema i proposem iniciatives a totes les administracions és perquè entenem que cal un enfocament integral i coordinat que en estos moments no existeix i, a més, entenem que cal més participació i transparència en les actuacions”.

“De fet, l’equip de govern encara no ens ha explicat amb quins diners compta el pla d’acció contra el morrut que està elaborant amb el Govern central i la Generalitat Valenciana, un aspecte bàsic per saber si es tracta de mesures reals i eficaces o només d’una declaració d’intencions”, ha subratllat.

Alhora, el coordinador de Medi Ambient de Compromís per Elx ha apuntat que “ara plantegem una nova qüestió al regidor de Via Pública i és que aclarisca quantes palmeres pensa tractar amb emamectina, ja que 50 dosis per a les vora 70.000 palmeres que hi ha al casc urbà no cobreixen ni un ú per cent dels exemplars”.

Vicent Sansano ha recordat també que “este producte ja ha estat aplicat per l’Estació Phoenix a Tunísia, on es van tractar 15.000 palmeres a un baix cost per unitat”.

Compromís per Alacant

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa