Diari La Veu del País Valencià
No a l’indult a qui haja estat condemnat per no actuar davant d’una agressió sexual
Enric Nomdedéu: “No és admissible indultar ningú que haja estat condemnat per no actuar davant d’una agressió sexual”

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament i la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat que plantejaran que totes dues institucions insten el Ministeri de Justícia a que revoque l’indult al guàrdia civil que va gravar una agressió sexual a una dona sense fer res per evitar-ho.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament i la Diputació de Castelló, ha explicat avui que “hem presentat una declaració a l’Ajuntament i una moció a la Diputació per tal d’Instar el Ministeri de Justícia a revocar l’indult de la persona condemnada per omissió del deure de socors davant d’una agressió sexual i a fer complir la sentència. A més a més, demanem que es faça públic per tots els mitjans de difusió possibles el rebuig d’aquestos fets i demanar el màxim rigor per als agressors i els còmplices d’actes de violència de gènere”.

Enric Nomdedéu ha recordat que “el Consell de Ministres va indultar a un guàrdia civil condemnat per gravar amb un mòbil una agressió sexual. La sentència va imposar a aquesta persona una pena de sis mesos d’inhabilitació per a ocupació de càrrec públic per omissió del deure de perseguir delictes. Aquest agent viatjava en tren al costat d’un amic que va proferir exabruptes d’índole sexual contra una dona, a la qual després va fer tocaments. En lloc de socórrer-la, el guàrdia civil va gravar l’escena amb un telèfon mòbil mentre es reia de la víctima. Ara, el Ministre de Justícia ha rebaixat la pena a només una multa de 500 euros, fet que faculta el guàrdia civil per seguir en el cos”.

El representant de Compromís ha apuntat que “l‘Ajuntament de Castelló fa temps que s’ha destacat per la ferma i decidida acció contra totes les formes de discriminació. Tenim ja en marxa un segon pla d’Igualtat, on es defineix la violència de gènere com una violació dels drets humans fonamentals i una ofensa a la dignitat i la integritat física i moral de les persones. Vint-i-cinc mesures contra la violència que deixen de tenir sentit si l’indult segueix endavant”.

Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “el missatge que estem llançant amb l’indult a les milers de dones víctimes d’agressions sexuals, violència de gènere i assetjament és que es troben absolutament desprotegides”.

Compromís per castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa