Diari La Veu del País Valencià
Sueca presenta una campanya per evitar els excrements d’animals
La Regidoria de Medi Ambient estudia, inclús, la possibilitat de contractar els serveis d’un detectiu homologat perquè les infraccions no queden impunes

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca, en col·laboració amb la Regidoria de Seguretat Ciutadana, ha presentat este matí una nova campanya amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’evitar els excrements d’animals en els carrers del municipi i la seua zona marítima. En l’acte han intervingut l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora de Medi Ambient, Manoli Egea; i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió. “Hem apostat per una campanya agressiva perquè creiem que hem arribat a una situació insostenible. Rebem moltíssimes queixes dels ciutadans i creiem que els amos dels animals són els responsables de la seua atenció i dels problemes d’insalubritat, entre d’altres, que ocasiona la no arreplega dels excrements. És la seua obligació, no una opció, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Manoli Egea.

El Departament de Medi Ambient ha sigut l’encarregat de preparar la campanya que se centrarà, bàsicament, en tres línies d’actuació: informació/sensibilització, facilitació i, finalment, sanció. Durant el mes de juliol es va a instal·lar un estand informatiu, en diverses zones de la ciutat i la zona marítima, amb informació, díptics i bosses que es facilitaran al ciutadà per a l’arreplega dels excrements. Els dies 4 i 11 de juliol, estarà ubicat en la plaça de l’Ajuntament; els dies 7 i 9 de juliol, en la platja de la Llastra; i els dies 8 i 10 de juliol, en les Palmeres. L’estand informatiu s’instal·larà pels matins. A les vesprades, de 19 a 21 hores, dos monitors acudiran als punts més conflictius per a repartir informació i bosses que faciliten l’arreplega dels excrements. Estos punts es concentren en: plaça de l’Ajuntament, parc de l’Estació, parc de Jardins del Sequial, avinguda del Mestre Serrano, carrer Ciutat de Pamplona, carrer Sebatià Diego i en la zona marítima.

En els cartells i díptics que s’oferiran al ciutadà, tant en el nucli urbà com en la zona marítima, es recorda, entre d’altres informacions d’interés: el risc d’accidents, infeccions i malalties per a la salut que impliquen estes accions incíviques; la importància del respecte als altres i l’educació per a aconseguir una ciutat més neta per a tots; els comportaments adequats que s’han d’adoptar per a previndre el problema; i, si és el cas, les sancions econòmiques de 300 euros que pot ocasionar.

Durant el mes de setembre, dos monitors acudiran també, de 19 a 21 hores, als punts més conflictius per a repartir informació i bosses als ciutadans. A més, se van a instal·lar papereres especials per a l’arreplega d’excrements d’animals a fi de facilitar als propietaris la tasca. “Estem estudiant també la possibilitat d’instal·lar, en eixes papereres especials amb dispensador de bosses, una superfície perquè puguen fer pipí els animals. El pipí també suposa un problema molt greu”, ha explicat Egea.

Així mateix, es va a intensificar la campanya de sancions. “A més de l’actuació de la Policia, s’està estudiant la possibilitat, a partir del mes de setembre, de contractar el servei d’un detectiu homologat, com així s’està realitzant ja en altres ciutats, que s’encarregarà de facilitar la imposició de denúncies als amos dels gossos que no complisquen amb la seua obligació”, ha anunciat Egea. La Regidoria de Seguretat Ciutadana col·labora també en esta iniciativa. La col·laboració consistirà en la vigilància. No és l’objectiu principal posar multes, no voldríem posar-ne cap. Però, quan la informació prèvia i les facilitats que es donen no resulten efectives, cal recórrer a la sanció contra eixe comportament incívic. Esperem la col·laboració de tots i que esta campanya resulte un èxit”, ha assenyalat la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió. Per la seua banda, l’alcalde ha insistit en el fet que “la preocupació de l’Ajuntament ha sigut sempre l’eliminació d’este problema. El cartell pot resultar un poc agressiu però representa la realitat del que pot ocórrer hui en dia, no sols ací en Sueca, sinó en molts altres municipis. Intentarem d’una vegada per sempre acabar amb estes conductes inapropiades”.

Des de la Regidoria de Medi Ambient confien que, amb esta Campanya, cada dia seran més les persones que prendran consciència del problema i evitaran l’exposició d’excrements en la via pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa