Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja crear una comissió d’investigació sobre les adjudicacions a Blasco-Tauroni
Europa Press / València

El diputat del grup parlamentari popular, Rafael Maluenda, ha justificat el vot en contra del PP a la proposta de creació d’una comissió d’investigació sobre l’assumpte perquè Tauroni “està a la presó i no vindria mai a comparéixer”.

Tant el PSPV com EUPV sol·licitaven examinar els contractes adjudicats a les empreses de Tauroni i, en el seu cas, establir les responsabilitats polítiques corresponents. El grup socialista també demanava revisar, examinar i analitzar les presumptes irregularitats en les contractacions amb el germà de César Augusto Tauroni, Arturo, també imputat en la mateixa causa.

La diputada socialista Clara Tirado ha lamentat que el PP rebutge la creació d’aquesta comissió. “Res canvia en un parlament controlat per qui, amb la seua complicitat, van facilitar el naixement i l’expansió d’una de les majors xarxes de corrupció política d’aquest país”, ha manifestat.

Alhora, ha assenyalat que els 54 diputats populars són “disciplinats sequaços del braç polític d’una estructura tramada per a saquejar els diners públics”.

Tirado ha denunciat “la trama Blasco-Tauroni”, i ha destacat que a l’Advocacia de la Generalitat “no li ha quedat més remei” que demanar onze anys de presó per a l’exdiputat del PP, actual membre del grup de no adscrits i exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco, que ha seguit el debat des del seu escó.

Alhora, la parlamentària d’EUPV Marina Albiol ha recordat que Blasco ha estat conseller en els governs valencians de Joan Lerma, Eduardo Zaplana, José Luis Olivas i Francisco Camps, i ha denunciat que en les conselleries per les quals ha passat ha contractat amb Tauroni.

La Comissió de Govern Interior de les Corts se celebrarà el 6 de setembre per a abordar els sobresous

La Comissió de Govern Interior de les Corts Valencianes se celebrarà el pròxim 6 de setembre, segons han informat els síndics del PP, Jorge Bellver, i del PSPV, Antonio Torres. Alhora, el portaveu socialista ha explicat que en aquesta reunió s’abordarà el tema dels “sobresous”.

Torres ha assenyalat que el grup socialista ha plantejat que la Comissió de Govern Interior es faça aquest mateix mes de juliol, proposta que han secundat Compromís i EUPV, però “el síndic del PP s’ha negat posant excuses”.

A la Comissió de Govern Interior, que se celebra a porta tancada, l’oposició demanarà explicacions al PP sobre els “sobresous que han rebut els diputats, els portaveus, els membres de la direcció o qualsevol altra persona”, ha indicat el representant socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa