Diari La Veu del País Valencià
Manifestació contra el tancament de Galmed al Port de Sagunt
RedactaVeu / Port de Sagunt

La Coordinadora Obrera Sindical-COS fa una crida a participar en la gran manifestació convocada contra el tancament de l’empresa TK Galmed, “tancament promogut pel govern canalla i capitalista alemany, i pel lamentable paper (com sempre) dels governs ‘valencià’ i espanyol… com sempre a favor dels capitalistes, i en contra de les persones treballadores”, asseguren des del sindicat.

La manifestació tindrà lloc hui dimecres a les 20.00 hores, des de la Plaça Ramon de la Sota, al Port de Sagunt

Segon expliquen des de COS en un comunicat, 29 anys després del desastre dels Alts Forns “arribem al darrer acte de la desindustrialització del Camp de Morvedre. L’empresa Galmed, ‘propietat’ de les empreses Krupp i Thyssen, de ràncies ressonàncies nacionalsocialistes, proposa tancar les seues instal·lacions, finançades generosament amb els nostres diners públics, per a emportar-se la producció a Alemanya i continuar venent el seu producte ací”.

El ‘desastre social’ que això produiria al Camp de Morvedre “és difícilment assumible per la situació de crisi social que comportaria, especialment si recordem que d’altres empreses, com ArcelorMittal, podrien seguir un camí semblant”.

Contra tot això, asseguren, “proclamem que la indústria metal·lúrgica a la nostra comarca té un valor estratègic irrenunciable i cridem a evitar per tots els mitjans el tancament d’aquestes instal·lacions”.

“Cridem a la col·lectivització de Galmed, això és, la confiscació de la planta productiva perquè siga posada en marxa pels treballadors en règim d’autogestió. Gestió assembleària de la planta i elecció d’un Comitè de Gestió de Fàbrica que substituïsca l’actual gerència”.

>

El mazazo-NO AL CIERRE DE GALMED

Comparteix

Icona de pantalla completa