Diari La Veu del País Valencià
Buch evita el debat sobre el ‘fracking’ després de conéixer l’informe que desestima aquesta tècnica
RedactaVeu / València

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha lamentat que el conseller d’Economia i Indústria, Máximo Buch, haja evitat respondre en Les Corts sobre els permisos per a la utilització de la tècnica del ‘fracking’, per a l’extracció d’hidrocarburs en territori valencià, abandonant la Comissió d’Indústria abans que es tractara el punt de l’ordre del dia en què Compromís l’interpel·lava sobre l’assumpte.

Per a Pañella “aquesta actitud de Buch reflecteix com de descol·locat s’ha quedat el PP després del dictamen de la Comissió Tècnica d’experts, constituïda a proposta de Compromís a la Diputació de Castelló, que recomana no atorgar permisos per al ‘fracking ‘en aplicació del criteri de cautela”.

Els experts consideren com a factors per no autoritzar el ‘fracking’ la vulnerabilitat de l’aqüífer juràssic del Maestrat, la fragilitat dels ecosistemes existents al territori, la manca de regulació específica, l’absència de rigor científic en la documentació presentada, així com la falta d’acreditació de la solvència tècnica exigible.

Segons el diputat de Compromís, “un autèntic colp a les intencions del PP d’autoritzar el ‘fracking’ en els nostre territori. Per això, Buch ha evitat pronunciar-se hui fins que tinguen clara quina serà la seua estratègia a partir d’ara. Lamentablement, aquesta actitud del conseller no farà possible que el parlament valencià tracte la problemàtica del fracking fins que comence el proper període, però des de Compromís exigirem que siga el primer punt a debatre quan es convoque una nova Comissió d’Indústria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa