Diari La Veu del País Valencià
El Club Villar Sueca participa aquest cap de setmana en la fase final del Campionat d’Europa
Ronchín, un lloc per a la història

Sense cap dubte, durant aquesta setmana, la ciutat francesa de Ronchin, confrontant amb la gran ciutat de Lille, passarà a formar part de la història del Club Billar Sueca doncs fins allà es desplaçarà l’equip arrosser a la disputa del entorxat continental del billar de carambola, en la modalitat de Jocs Clàssics i per Equips, màxim títol al qual qualsevol Club pot accedir atès que no hi ha competició a nivell mundial.

Sueca (Espanya), França amb 3 equips, Dinamarca i Holanda són els 6 països que aporten Clubs a aquesta Fase Final que es disputarà a partir del dia 11 d’abril fins al diumenge 13 i que recollirà als millors Clubs de tot el continent que després mèrits propis en la temporada anterior es van guanyar sobre la taula la participació en el Campionat d’Europa i que avui es converteixen, després de la disputa de les Fases Prèvies a Espanya, França i Suïssa, en les màximes autoritats del billar continental.

“El camí fins arribar a Ronchin ha estat llarg i dur”, així ho reconeix Juanjo Miragall, manager team del Club arrosser. “Aquest projecte d’equip europeu es va iniciar fa dos anys, i per arribar aquí hem hagut de proclamar-nos Campions d’Espanya, per cert, en dues ocasions consecutives. Hem celebrat una Fase Prèvia l’Europeu al nostre Club durant el passat mes de febrer i diversos Campionats d’ Espanya a nivell de clubs i individuals. Un esforç que sens dubte avui es veu recompensat en formar part dels millors Clubs del continent”.

El Campionat es presenta molt competit i, encara que amb un clar favorit, el Etikon holandès, actual campió i en el qual tots els seus jugadors han estat Campions d’Europa a nivell individual i també amb medalles en els mundials individuals, la igualtat, provocada per la tensió i la gran qualitat individual dels jugadors participants en la resta d’equips, farà que la competició s’hagi d’anar decidint moment a moment sobre la taula. Raul Cuenca, president del Club Billar Sueca i Capità de l’Equip riberenc, així ens ho explica: “El respecte és màxim entre tots els Clubs, qualsevol pot guanyar o perdre. Som conscients de l’alt nivell de joc que es va a reunir en Ronchin. Jugadors com Gretillat, Tilleman, de Bruijn, Niessen, Villiers, de Backer,.. formen un grup impressionant de rivals. Així i tot, som conscients de les nostres possibilitats. L’equip que capitanege compta amb Esteve Mata, possiblement en millor jugador de tots els temps a Espanya en les modalitats de jocs de sèrie i que també ostenta un títol europeu individual, juntament amb Dave Christiani, jugador holandès que s’ha incorporat al nostre projecte i que fa escasses setmanes es va proclamar el jugador més complet d’Holanda en vèncer al Pentatló del seu propi país. Per la meva banda, si bé la temporada passada va ser una de les meves millors, aquest any ja he aconseguit un títol nacional i, el més important, la motivació que suposa representar al teu Club i la teva ciutat, sens dubte, són grans bases… és per això que no em queden dubtes que podem fer un bon Campionat i que hi ha possibilitats de fer història per al Club Billar Sueca i per a l’esport de la nostra ciutat, Sueca”.

El desenvolupament del Campionat està organitzat en 2 Grups de 3 equips, compostos al mateix temps per 3 jugadors cada equip que competeixen individualment a una de les modalitats de Quadre 71/2, a la Banda i Quadre 47/2. Dels enfrontaments entre ells, es Classifiquen per Semifinals els dos millors Clubs de cada grup, per jugar-se el pas a la gran final, prevista per diumenge a les 15h. La participació de l’equip suecà suposa l’obertura del Campionat ja que, després de la Cerimònia d’Obertura, tot seguit, serà el Sueca el que s’enfronti a l’equip francès del Andernos. A partir d’aquí, depenent dels resultats, els horaris poden variar.

El lloc per a la història espera impacient. El dia i l’hora estan fixats. L’expectació a la ciutat arrossera és màxima. El capítol final d’aquesta història… en uns dies.

Web del Club organitzador, Club Billar Ronchin: http://www.bccoronchin.fr/
El Campionat es podrà seguir per mitjà d’internet a la web www.kozoom.es

Pàgina oficial de la Confederació Europea de Billar: http://www.eurobillard.org/english/index.htm
Web del Club Billar Sueca : www.clubbillarsueca.com

Comparteix

Icona de pantalla completa