Diari La Veu del País Valencià
‘Bous al carrer’, ni és cultura, ni és educació
Esquerra Unida exigeix que finalment els bous al carrer no siguen inclosos en Cultura Valenciana

El diputat d’EUPV a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha assenyalat que la seua formació política s’oposa a les pretensions de determinades penyes i associacions taurines de les comarques de Castelló, que estan pressionant al Govern Valencià per a què incloga els bous al carrer dintre del currículum escolar en la matèria de Cultura Valenciana.

Tormo discrepa del món taurí, “entenem que aquesta pràctica està arrelada en molts pobles de les nostres comarques, però considerem que no representa cap tipus de contingut educatiu per a què s’incloga en el nostre ensenyament públic. El sofriment animal no es educació, ens oposem frontalment”.

El parlamentari considera positiu que la Conselleria d’Educació haja fet enrere des de les seues pretensions inicials i entén que les penyes, associacions i aficionats taurins de Castelló s’hagen vist defraudats, “el nostre Consell té la costum d’utilitzar les tradicions per a enfrontar i guanyar vots, aquest és el problema, només practiquen la demagògia”.

Tormo recorda que a aquest tipus de festeigs moren persones, “són un espectacle violent i sagnant, entre l’any 2000 i 2013 han mort 38 persones i solament al 2013 van ser ferides 882, no pot ser mai part de l’educació pública que s’imparteix als nostres xiquets i xiquetes”.

El representant d’Esquerra Unida finalitza recordant que des del Consell ja s’han llançat altres iniciatives estrambòtiques de caràcter electoralista referents al bous al carrer, “com protegir-lo amb la figura de BIC, un absolut contrasentit des del nostre parer, perquè ni és cultura, ni és educació”.

EUPV Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa