Diari La Veu del País Valencià
El festival de bandes de música Ciutat d’Albaida arriba a la seua 30a edició
RedactaVeu / Albaida

Albaida compta amb dues societats musicals referents en el món bandístic del País Valencià. I cada any, per la Fira, se celebra el festival de bandes que enguany arriba a la seua 30a edició. Un concert on es demostra l’esforç que durant mesos han estat realitzant les bandes per poder interpretar obres de caire simfònic i també de música festera. I donar a conéixer el nivell professional al qual estan sotmeses les societats musicals d’Albaida, així com, reivindicar la importància del món de la música com un pilar fonamental en la cultura i societat del poble d’Albaida i també de la resta del país.

En la primera part del concert, que tindrà lloc divendres a les 22:30 hores a la plaça Major, s’escoltarà al Cercle Musical Primitiva d’Albaida amb un repertori del pasdoble Guy’s Band de José Vicente Egea i l’obra de Johan de Meij anomenada The Big Apple i que tracta sobre la gran ciutat de Nova York. A la segona part, la Unió Musical d’Albaida ‘l’Aranya’, coincidint amb el seu 90é Aniversari, interpretarà el pasdoble Unión Musical de Fernando Tormo Ibáñez, i les obres Praise Jerusalem del compositor Alfred Reed i Extreme Beethoven escrita per Johan de Meij i que es tracta d’una metamorfosi sobre temes del famós compositor Ludwig van Beethoven.

Per a la regidora de Cultura, Lucia Company, aquest any “estem de celebració, perquè 30 edicions ininterrompudes d’un festival com aquest no es fan tots els dies en cap població de la comarca”. Per a les societats bandístiques, aquest festival és molt important, ja que, posen al davant tot el seu potencial musical a què poden arribar, i ho fan cap a un públic que cada vegada és més exigent pel que fa a la qualitat musical.

II Concurs Internacional de Quartets de Clarinets ‘Clarinetíssim’

Aquest any, després de la bona acollida que va rebre l’any passat la primera edició, se celebra el II Concurs Internacional de Quartets de Clarinets ‘Clarinetíssim’ el proper divendres 26 de juliol a les 20 hores al Cinema Odèon d’Albaida.

El concurs està organitzat per l’Acadèmia Internacional de Clarinet ‘Clarinetíssim’ amb l’objectiu d’impulsar i promocionar la música creada, tant per compositors com per intèrprets, al voltant de la família del clarinet.

Aquest any els participants provenen de bona part del nostre país, de l’Estat Espanyol i també de Polònia i podran optar a un primer premi valorat en 1.100 euros en la Categoria A –intèrprets amb una mitjana d’edat de 32 anys- i un primer premi de 800 euros en la Categoria B –intèrprets amb una mitjana d’edat de 22 anys-.

L’obra obligada en la categoria A és Cinc petites peces de Salvador Brotons. I en la categoria B l’obra anomenada Continental d’Oscar Navarro. Per a les dos categories també s’interpretarà una obra lliure elegida pels participants.

La regidora de Cultura afirma que “el concurs és una mostra més per col·locar a Albaida com una població abanderada i defensora de la música” per la gran tradició musical que té la població valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa