Diari La Veu del País Valencià
Compromís defensa el comerç tradicional de Llíria
COMPROMÍS DEFENSA EL COMERÇ LOCAL DAVANT L’AUTORITZACIÓ DEL PP DE LIBERALITZAR HORARIS

L’alcalde autoritza a les grans superfícies de Llíria obrir tots els diumenges de l’estiu de 9 a 14 hores en contra del comerç tradicional de la localitat.

Per al portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, “esta mesura torna a posar en perill la supervivència del xicotet i mitjà comerç local, que és el pulmó dels nostres pobles i ciutats, i és qui ens aporta vertaderament riquesa, tant econòmica com social. Atacar-lo amb mesures liberalitzadores d’horaris a grans superfícies, és atacar els fonaments dels nostres teixits urbans mediterranis”.

Segons Garcia, el PP ha fet cas omís a l’informe desfavorable a esta liberalització d’horaris emès per la Federació de Comerciants de Llíria, ja que sobretot, esta mesura ve a perjudicar directament al comerç tradicional d’alimentació, begudes i drogueria, ja castigats de per si per la pressió de les grans superfícies que hi ha en la localitat.

Compromís denuncia que l’alcalde i el PP de Llíria mostren molt poca o nul·la sensibilitat amb el teixit comercial tradicional, ja que no valoren l’impacte negatiu i econòmic que esta decisió va a tindre sobre les botigues que no poden competir amb estos horaris agressius que les grans superfícies, amb el beneplàcit de l’ajuntament de Llíria i de la Generalitat Valenciana, estan aplicant en el sector comercial.

Per a Garcia, és incomprensible com un equip de Govern, en lloc de posar-se al costat del seu teixit productiu local, encarnat en els centenars de botiguers, s’alia amb els grans taurons de la distribució i comercialització, en contraposició del xicotet comerç local, el qual no pot competir. Ja hem vist que passa quan es deixa tot el poder en mans d’una part implicada, en referència als efectes que està provocant la reforma laboral. “Estem davant d’un perill ben cert, on l’anomenada com liberalització d’horaris s’acabarà convertint en un autèntic esclavatge d’horaris”. Ja que els treballadors d’estes grans superfícies es veuen abocats a treballar, en molts dels casos, pels mateixos diners i tots els dies de la setmana, destrossant la conciliació familiar.

Per a Coalició Compromís, el que ací s’amaga és la intenció de beneficiar a les grans superfícies contra el comerç local, sense cap contraprestació al teixit comercial de la ciutat. Ni cap benefici laboral, sinó tot el contrari, abocar als empleats d’estos grans supermercats a tindre que treballar de dilluns a diumenge. I als xicotets comerciants que vulguen competir a perdre la seua vida familiar.

Compromís presentarà una moció al Ple de rebuig a esta “liberalització d’horaris”, que permetrà a les grans superfícies comercials i supermercats de la localitat, obrir tots els diumenges durant l’estiu. Amb els perjudicis laborals i econòmics que això comporta als botiguers més menuts de Llíria.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa