Diari La Veu del País Valencià
Vila-real – Cal una solució a la depuradora de vora riu
COMPROMÍS PER VILA-REAL PRESSIONA PERQUÈ ES DONE UNA SOLUCIÓ DEFINITIVA A LA DEPURADORA DE VORA RIU

Compromís per Vila-real manifesta que la situació de la EPSAR, Estació Depuradora d’Aigües Residuals Vora Riu de Vila-real és ja insostenible després de més de tres dècades de funcionament i exigeix al Consell que actue amb la major celeritat per resoldre aquesta situació.

L’actual depuradora de Vila-real es troba obsoleta i ja no té capacitat per complir la seua funció, prova d’aquest fet són les múltiples queixes, presentades pels veïns d’Almassora, a causa de la seua proximitat pateixen els efectes del deficient funcionament de la planta de tractament d’aigües residuals.

La construcció d’una nova depuradora a Vila-real és una reivindicació històrica del municipi de fet el 6 d’agost del 2008 l’aleshores regidor d’hisenda Ignasi Clausell va anunciar que la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge havia licitat les obres per a la reforma i ampliació de depuradora de Vila-real així com el col•lector general de Vila-real i que les obres començarien en aproximadament 90 dies. El projecte formava part del II Pla de Sanejament de la Comunitat Valenciana i contava amb un pressupost total de 14,4 milions d’euros finançats al 100% per la Generalitat Valenciana. Aquesta actuació permetria eliminar les fortes olors que emet l’actual depuradora, dissociar el nitrogen i fòsfor de l’aigua, i obtenir aigua depurada amb total garantia d’estar lliure d‘efectes contaminants amb la possibilitat de ser emprada a ús agrícola.

PREGUNTA A LES CORTS

Enfront de la inacció i paràlisis continuada de la Generalitat Valenciana i els greus problemes que causa el deficient funcionament de la depuradora de Vila-real a les persones residents als seus voltants, així com els perjudicis envers el medi ambient. El primer pas de Compromís per Vila-real serà presentar una pregunta a les Corts per a esbrinar que s’han fet dels 14,4 milions d’euros que anaven destinats per a la reforma integral de la depuradora de Vila-real, en què s’han gastat eixos diners i que pensa fer la Conselleria d’infraestructures, Aigua i Habitatge per donar solució a aquesta problemàtica.

Compromís per Vila-real

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa