Diari La Veu del País Valencià
Alcoi – Un pas més en el compromís del sector públic
DAVID ABAD: “GRÀCIES A LES ESMENES DE COMPROMÍS, L’AJUNTAMENT AFAVORIRÀ LES BONES PRÀCTIQUES DE LES EMPRESES COMPROMESES AMB EL MEDI AMBIENT, LA IGUALTAT I L’ÈTICA”

David Abad, regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, ha insistit que el seu grup ja ho va demanar en el Ple dels Pressupostos de 2013 i el govern no en va fer ni cas. “Però enguany sí que es va acceptar la nostra proposta, i per això demanem que es pose en pràctica com més prompte millor.”

Per a Abad: “Es fa necessari, en la situació econòmica i social en què vivim incorporar Clàusules Socials i procediments de Compra Ètica en els contractes i en les relacions amb els proveïdors de l’Ajuntament. De fet, el que s’ha aprovat amb la nostra esmena és que en tots els contractes on s’hagen de triar proveïdors s’incorporen clàusules socials, mediambientals i locals per premiar positivament les empreses que s’hi presenten.

Des de Compromís considerem que la incorporació del Comerç Just i els criteris ètics en les contractacions de l’Ajuntament suposa un pas més en el compromís del sector públic. De tot açò ja n’hi ha moltes experiències i cal fomentar aquestes iniciatives en les institucions” —puntualitza el regidor.

El regidor explica que: “No es tracta de criteris exclusius sinó complementaris, és a dir, senzillament que s’hi tinguen en compte a l’hora de l’adjudicació a fi d’estimular aquest tipus de comportaments en tots aquells proveïdors que vulguen treballar per a l’Ajuntament. I que tinguen millor valoració aquelles empreses o serveis que treballen amb productes ecològics, aposten per la inclusió social o la igualtat, per exemple”

Compromís per Alcoi

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa