Diari La Veu del País Valencià
El Consell suprimeix els fons per a programes contra la violència sobre la dona
EFE / RedactaVeu / València

Segons arreplega el Diari Oficial de la Generalitat, l’aplicació dels drets previstos en la llei integral sobre la violència de la dona requereix un previ desenvolupament reglamentari que regule la concessió d’ajudes.

“Si bé la Conselleria de Benestar Social ha iniciat el procediment per a aquest desenvolupament, s’estima que la definitiva aprovació de la norma no serà possible abans del tancament de l’exercici”, segons el text del DOCV, motiu pel qual se sol·licita el cessament d’ambdues línies per a donar cobertura a obligacions pendents de l’exercici passat.

Aquestes línies són les ajudes per a activitats extraescolars i complementàries, que serà dotada amb 45.849 euros, i el programa de prevenció i atenció a l’exclusió social, amb 14.084.

D’altra banda, s’han aprovat transferències de crèdit entre diferents capítols i programes de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per un import total de 253.525 euros.

Aquestes modificacions contemplen el pagament de 10.000 euros al sindicat de treballadors de l’ensenyament STEPV per sentència judicial com a beneficiari de les línies de subvenció per al foment del valencià, de les quals va ser exclòs inicialment.

Compromís considera inadmissible la supressió de les ajudes

El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, demanarà la compareixença en Les Corts de la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, per a donar explicacions sobre la supressió de dues línies d’ajudes per a les dones víctimes de la violència de gènere.

Segons Ferri “Ja vàrem advertir durant la seua tramitació que la llei integral contra la violència sobre la dóna naixia sense els mitjans necessaris per a donar suport efectiu a les víctimes de maltractaments. Hui el Consell del Partit Popular ens ha confirmat que el suport a aquestes dones no és una prioritat del seu govern i que prefereix estalviar-se eixos diners abans que posar en marxa totes els mesures que contemplava la llei”.

Comparteix

Icona de pantalla completa