Diari La Veu del País Valencià
No hi ha pressupost per als premis de les gaiates
Compromís denuncia que no hi ha pressupost per als premis de les gaiates de 2013 i 2014

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha denunciat que la Generalitat no va consignar pressupostàriament els premis a les gaiates de 2013 i 2014; malgrat això, des de l’Ajuntament es van anunciar aquests premis, que ningú a la Generalitat tenia previst abonar.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “el nostre Grup Parlamentari a les Corts Valencianes va tramitar una pregunta en la qual es demanava pels motius pels quals la gaiata guanyadora del 2013 encara no havia rebut els premis guanyats. Volem recordar que la gaiata 15 va guanyar el 2013 el Premi President Generalitat Valenciana i el 1er Premi Generalitat Valenciana. De fet, tot i que el 2014 ha tornat a guanyar aquests premis, encara no sap res respecte a quan es farà efectiu el seu import”.

La regidora de Compromís ha comentat que “la nostra sorpresa en conèixer la resposta ha estat majúscula. Segons consta en la resposta per escrit, des de l’exercici 2013 no existeix en els pressupostos de la Generalitat cap línia de subvenció que done cobertura a eixos premis. De fet, després de la nostra pregunta, s’ha iniciat un procediment per al reconeixement econòmic de les gaiates guanyadores, encara que no es dóna cap més informació. Hem enviat la resposta a les gaiates afectades, al Patronat de Festes i al regidor de Festes per tal que recullen més informació”.

Ali Brancal ha explicat que “contemplem amb preocupació el fet que es vulga enganyar la comunitat festera convocant premis que no tenen dotació pressupostària. De fet, instarem al Patronat de Festes a aclarir la situació dels premis i informar bé al mon de les gaiates. No s’entén com es convoca el 2013 un premi dient “PRIMER PREMI PRESIDENT DE LA GENERALITAT”: Dotat segons el publicat al DOGV.”, segons figura en la web municipal, quan no era veritat que hi hagués cap publicació. Ara sabem que tot i que l’argument donat per justificar la falta de cobrament era un “oblit” en publicar els premis al Butlletí de la Generalitat, la resposta ve a confirmar el que ja sospitàvem: no hi havia cap línia de subvenció per poder donar cap premi a les Gaiates”.

Finalment, la representant de Compromís ha afegit que “s’ha enganyat i s’ha mentit al respecte. Des de l’Ajuntament de Castelló es van convocar uns premis que ningú a la Generalitat tenia previst abonar. Diuen literalment que “des de 2013 no existeix en els pressupostos de la Generalitat cap línia pressupostària que done cobertura”. Ni el 2013 ni tampoc el 2014. No es tracta d’un error burocràtic: no hi havia cap voluntat política que en els pressupostos generals capiguera el reconeixement a les Gaiates. Ací queda ben clar el respecte que té el PP cap al món de la Festa”.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa