Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer s’adhereix a ‘Som Energia’
La intenció de l’Ajuntament és contractar la llum de les instal·lacions municipals amb la cooperativa d’energia verda

Aquesta setmana Pedreguer ha formalitzat l’adhesió a la cooperativa de consum energètic SOM ENERGIA, entitat dedicada a la producció i comercialització d’energia d’origen renovable. A canvi d’una quota única d’associació de 100 €, l’Ajuntament, pioner a la comarca en aquest aspecte, comptarà amb l’assessorament de la cooperativa a l’hora de contractar la llum dels edificis i equipaments municipals, assessorament que podrà oferir-se al conjunt de la ciutadania del poble i al personal de l’àrea de serveis socials (en aquest cas perquè puguen informar les famílies amb dificultats econòmiques dels mecanismes existents per evitar caure en la pobresa energètica).

La mesura pretén materialitzar el suport de l’Ajuntament a un nou model energètic alternatiu basat en la generació i consum d’energia verda i la descentralització de la producció elèctrica. En aquest sentit, la intenció de l’Ajuntament és estudiar, en els pròxims mesos, la contractació de l’electricitat de les instal·lacions municipals amb la cooperativa, per tal no només de contribuir així a un canvi en el model energètic a llarg termini, sinó també d’aconseguir de manera més immediata un estalvi en la factura de la llum per mitjà, per exemple, de l’adequació de les potències contractades.

A més, des de la Regidoria de Medi Ambient s’està treballant en l’organització d’actes que se celebraran previsiblement al mes de maig, per tal que els veïns i veïnes de Pedreguer puguen conèixer els serveis que ofereix SOM ENERGIA i les diverses possibilitats existents per tal de poder gaudir, tant a nivell particular com col·lectiu, d’energia verda d’origen renovable i afavorir d’aquesta manera el canvi en el model energètic.

Cal recordar també que al gener de 2016, l’Ajuntament va adherir-se al Pla Contra la Pobresa Energètica de la Generalitat Valenciana, del qual s’han beneficiat ja diverses famílies del municipi amb pocs recursos econòmics.

Comparteix

Icona de pantalla completa