El Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana ha emés hui un avís especial davant de l’onada de fred que afectarà terres valencianes en els pròxims dies.

A partir de demà dimarts, 17 de gener, s’espera un canvi en la situació meteorològica al País Valencià, amb vents predominants de nord i nord-est que generaran una entrada d’aire molt fred i sec, el que pot comportar que les temperatures se situen per sota dels 6 graus negatius en zones de l’interior. És possible que aquesta situació s’allargue durant els següents dies i provoque, a partir del dijous, algunes nevades febles a cotes molt baixes de l’interior del sud valencià i fenòmens costaners al Golf de València.

Consells a la població:

Si passes molt de temps a l’exterior, és millor portar diverses peces de roba lleugeres i càlides superposades que una sola peça de teixit gros.
Vés amb compte amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas, i procura de no situar-les prop de cortinetes, cortines i altres elements inflamables.
Pren precaucions per tal d’evitar l’enverinament produït per l’ús de brasers o estufes de llenya, carbó o gas en llocs tancats sense circulació i renovació d’aire. Tingues a mà un extintor en cas de possible incendi.
Presta atenció a les informacions sobre la situació meteorològica i als avisos oficials sobre l’estat de la xarxa viària.
Si s’escau, segueix els consells de la DGT per a la conducció amb neu i gel.
En activitats de muntanya o semblants, informa’t de la predicció meteorològica de la zona.
En cas de persones especialment sensibles al fred (nadons i lactants, persones majors i persones amb determinades malalties cròniques o en tractament), es recomana evitar l’exposició a l’exterior.
En qualsevol cas, extrema la precaució i evita situacions de risc potencial.

Més consells en cas d’onada de fred i informació actualitzada, al web del 1·1·2 CV wwww.112cv.gva.es i al twitter @GVA112.

Comparteix

Icona de pantalla completa