Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer – Comissions de Municipalització i dels Valors Cadastrals
L’Ajuntament de Pedreguer convocarà en les pròximes setmanes les Comissions de Municipalització i dels Valors Cadastrals

Avançar en dues qüestions fonamentals i fer-ho de manera dialogada i consensuada. Aquesta és la intenció de l’equip de govern de l’Ajuntament de Pedreguer, que té previst convocar en les pròximes setmanes la Comissió per a l’Estudi de la Viabilitat de la Municipalització dels Serveis i la Comissió sobre els Valors Cadastrals.

La primera de les dues comissions, creada l’estiu de 2015, té per finalitat l’estudi de la conveniència de municipalitzar els serveis que actualment l’Ajuntament presta a la ciutadania per mitjà d’empreses privades, com ara la neteja, la gestió de les Escoles Esportives Municipals o l’aigua. En l’última reunió d’aquesta comissió, s’acordà d’encarregar a la consultora CREED ESPAÑA, dedicada a la confecció d’estudis de mercat i a l’assessorament empresarial i institucional, l’elaboració d’un estudi per tal d’analitzar la qüestió i valorar la viabilitat de dur a terme l’esmentada municipalització. Un cop realitzat l’estudi, la intenció de l’equip de govern és examinar-ne els resultats en la comissió i consensuar amb els grups polítics els següents passos a seguir.

La Comissió sobre els Valors Cadastrals, al seu torn, fou creada de resultes del ple del passat 28 d’abril amb la voluntat d’analitzar la situació actual dels valors cadastrals a Pedreguer. Tal com s’assenyalà aleshores, així s’espera resoldre la controvèrsia de què ha estat objecte aquesta qüestió, provocada per l’existència de dubtes sobre la correcció de l’última ponència de valors realitzada al municipi (que data de l’any 2007, en plena bombolla immobiliària), a pesar de les diferents mesures aprovades en l’actual i anterior legislatures per tal de resoldre-la (com ara l’aplicació d’un coeficient corrector del 27%, la davallada d’un 50% en l’impost de plusvàlua, la congelació de l’IBI, etc.). En aquest sentit, i precisament per tal de dissipar per fi tots els dubtes existents sobre el particular, les reunions estaran obertes a l’assistència i intervenció de la ciutadania. Previsiblement, la pròxima sessió de la comissió acordarà l’encàrrec d’un estudi en profunditat sobre l’adequació al mercat dels valors cadastrals dels immobles del municipi.

Ambdues comissions són un exemple fefaent de la voluntat de l’equip de govern per consensuar amb els grups de l’oposició dels principals mesures polítiques, com és el cas de la gestió dels serveis municipals i de la situació dels valors cadastrals. Pel que fa a aquesta qüestió, a més, es pretén resoldre d’una vegada per totes i de manera transparent i dialogada una qüestió que ha estat objecte de polèmica a nivell local des de l’any 2007.

Comparteix

Icona de pantalla completa