Diari La Veu del País Valencià
Signatures per una televisió i ràdio públiques i en valencià a les Trobades
Compromís per Benidorm arreplega signatures per una televisió i ràdio públiques i en valencià a les Trobades

Durant la XXVI Trobada d’Escoles en valencià de la Marina Baixa, celebrada a Orxeta i organitzada per Escola Valenciana, Compromís per Benidorm ha arreplegat signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular per demanar la recuperació d’una televisió i ràdio públiques i en valencià.

Un mínim de 50.000 signatures es necessiten perquè aquesta iniciativa arribe a les Corts valencianes. És per això que Compromís per Benidorm, aprofitant la seua condició de fedatari de la ILP, ha portat plecs de firmes a aquesta cita on precisament es reivindica l’ús de la nostra llengua. Compromís per Benidorm coincideix amb l’opinió d’Escola Valenciana que cal recuperar un espai mediàtic que fomente l’ús del valencià i que permeta el desenvolupament de materials didàctics a les aules. Per aquest motiu, el col·lectiu local realitzarà més accions pròximament per aconseguir signatures a la nostra ciutat.
Pel que fa a la trobada, hem volgut acompanyar els col·legis de Benidorm Mestre Gaspar López, Serra Gelada, Vasco Núñez de Balboa i el Murtal, i l’institut Beatriu Fajardo, a més de nombrosos centres de la comarca, en esta cita de caràcter reivindicatiu tan important, en un moment en què la educació en valencià està amenaçada. Cal recordar que, segons l’informe presentat per Escola Valenciana a principis d’enguany, Benidorm podria perdre fins a 3 línies d’infantil en diferents col·legis públics i fins a 9 unitats educatives a tota la comarca.

Durant la jornada s’ha realitzat diversos tallers i un berenar per als escolars. També hi ha hagut l’actuació dels grups de danses de Sella i Almadrava de la Vila Joiosa i finalment dos concerts en acústic de ‘Desermint’ i ‘Komfusió.

Compromís per Benidorm

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa