Diari La Veu del País Valencià
Cal modificar la política de cooperació internacional del govern popular
L’AJUNTAMENT HI HAURIA DE DESTINAR EL 0,7% DELS RECURSOS PROPIS

Compromís proposa modificar la política de cooperació internacional del govern popular

Compromís per Meliana ha presentat una moció perquè es modifique la política de cooperació internacional que el govern popular està aplicant els últims anys amb una retallada dràstica i preocupant dels recursos econòmics municipals que s’hi destinen. Sobre un pressupost anual de 6,5 milions d’euros, el PP només hi destina 10.000 €.

Com diu Josep Riera, portaveu de Compromís, “esta partida és del tot insuficient i vergonyant, ja que suposa, escassament, el 0,18% del pressupost ordinari, lluny del 0,7% que recomana l’ONU ”. Esta política en contra de la cooperació amb els països més empobrits es va iniciar el 2011, però va ser el 2012, quan no s’hi va aportar ni un cèntim, que el Partit Popular va demostrar la seua cara més insolidària. L’any 2013 també va reduir la partida inicial de 10.000 € i només en va destinar 9.000.

Per al responsable valencianista, “este comportament és del tot reprobable tenint en compte, a més, que l’Ajuntament de Meliana ha tancat tots estos exercicis amb superàvit: 160.000 € al 2011, 440.000 al 2012 i més d’1 milio d’euros al 2013“. Per este motiu, Compromís proposa reafirmar l’acord plenari de l’Ajuntament de Meliana del 1995 en què es comprometia a destinar el 0,7% dels recursos ordinaris a projectes d’actuació als països més desfavorits i, consegüentment, fer la modificació pressupostària perquè això siga una realitat ja al 2014.

Finalment, Riera manifesta que “Compromís ens situem a favor de les persones, al costat de la Meliana més solidària, i és per això que entenem que és de justícia social portar endavant esta proposta”. La intenció és aconseguir que les bases d’adjudicació de les ajudes a la cooperació internacional de l’Ajuntament de Meliana per al 2014 ja contemplen este nou escenari, que no és cap altre que el que recomanen les Nacions Unides.

Compromís per Meliana

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa