Diari La Veu del País Valencià
El PP discrimina en ‘La Dipu et Beca’
EL PP DISCRIMINA EN ‘LA DIPU ET BECA’ A LES FAMÍLIES AMB RENDA BAIXA PENALITZANT A QUI TÉ UNA BECA D’ESTUDIS

Xelo Angulo (PSPV): “Rus i els seus han fet unes bases per al pla que beneficien als que estan a prop seu, mantenint la xarxa clientelar”

En les bases per a este estiu de ‘La Dipu et Beca’ a l’Ajuntament de Xàtiva l’equip de govern del PP ha aprovat un punt que discrimina a les famílies amb renda més baixa, penalitzant així amb menys puntuació a qui ja té una beca d’ajuda a l’estudi. La regidora Xelo Angulo ha manifestat que es tracta d’una discriminació “inadmissible”, perquè “es tracta com si foren uns privilegiats als estudiants de famílies més humils i que s’han guanyat la beca amb les seues notes, i que sense estes beques senzillament no podrien fer els seus estudis superiors”. Davant esta situació el PSPV ha presentat una reclamació perquè se suprimisca este apartat del programa de beques de Diputació.

Però a més a més els socialistes també reclamen contra un altre apartat en el què s’atorguen 4 punts a l’adequació del perfil del candidat a l’objecte de les diferents beques. En este apartat “no s’aclareix quins criteris es valoraran, no hi ha cap objectivitat en l’assignació de la puntuació”, alerta Angulo. Per això en la reclamació també exigeixen que es modifiquen les bases per tal que s’especifiquen clarament els criteris que es van a usar en la valoració.

Xelo Angulo afirma que “no compartim que la Diputació faça este tipus de programes, però si es decideix fer-los, que facen un procés just, que realment ajude a qui més ho necessita i més ho meresca, un procés on l’oposició del partit socialista puga participar de la decisió de les bases, la revisió i fiscalització”.

Davant esta situació el PSPV exigeix “màxima transparència”, on siguen públiques totes les baremacions i els llistats dels admesos al llarg dels darrers anys per tal que la ciutadania sàpiga qui, com i de quina manera han accedit a les beques. “Només d’esta manera tots els ciutadans podran jutjar si els becats han estat per mèrit, capacitat i igualtat de condicions, o si els han donat una beca per pur clientelisme i enxufisme, amb un programa fet a mida de la gent propera al PP”, sentencia Xelo Angulo.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa