Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer engega per quart any consecutiu el Pla d’Ocupació Local
Un total de 80 persones aturades del municipi es beneficiaran d’un taller de formació i inserció laboral al qual es destinaran 200.000 €

El passat 1 de març va tindre lloc l’inici del primer torn del Pla per al Foment de l’Ocupació Local de Pedreguer corresponent a l’exercici 2016. Aquest Pla d’Ocupació Local s’ha materialitzat enguany, per quarta anualitat consecutiva, a través d’un Taller de Formació i Inserció Laboral, que pretén contribuir a pal·liar parcialment les difícils circumstàncies econòmiques i socials que viuen moltes famílies del municipi, i especialment aquelles persones amb problemes d’integració en el mercat de treball.

Així doncs, l’esmentat pla tindrà una durada de 10 mesos i hi participaran un total de 80 persones desocupades del municipi i inscrites en les oficines del Serveg i en l’Agència d’Ocupació de Creama de Pedreguer, les quals realitzaran tasques d’auxiliar d’ajuda a domicili (8 persones en dos torns de 5 mesos), suport administratiu (6 persones en dos torns de 5 mesos), i peó agrícola i forestal i de serveis generals (66 persones en tres torn, els dos primers de 4 mesos i el tercer de 3). Les persones participants rebran una beca mensual de 600 € i realitzaran una jornada laboral de 6 hores diàries, de dilluns a divendres.

El termini de presentació de sol·licituds tingué lloc entre els dies 18 i 29 de gener, durant els quals van presentar-se 150 persones candidates (123 en la modalitat de peó, 11 en la d’atenció a domicili i 16 en la de suport administratiu). A l’hora de realitzar el procés selectiu, que s’ha desenvolupat en les darreres setmanes, s’han tingut en compte preferentment els col·lectius més afectats per la crisi al municipi i les persones aturades de llarga duració. El Pla es troba finançat íntegrament per l’Ajuntament i compta amb una consignació específica de 200.000 € en el Pressupost de 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa