Diari La Veu del País Valencià
Veïns i veïnes de Pedreguer visiten el monestir de la Trinitat i les Corts Valencianes
Una trentena de veïns i veïnes de Pedreguer van participar, el passat 19 de gener, en la visita al monestir de la Trinitat de València i el palau dels Borja, seu de les Corts Valencianes, organitzada per la Regidoria de Cultura. Els visitants, a més de tenir l’ocasió de conèixer ambdós edificis, van ser rebuts per Enric Morera, president de les Corts.

Bastit a partir de 1445 per iniciativa de la reina de la Corona d’Aragó Maria de Castella sobre una fundació anterior, el convent de la Trinitat constitueix un dels exemples més reeixits de l’arquitectura monàstica medieval valenciana. De la seua fàbrica gòtica, a la qual contribuí especialment l’abadessa Isabel de Villena, el conjunt conserva, entre altres elements, el claustre, juntament amb les dependències de la comunitat de monges que l’ha habitat continuadament fins a l’any 2014. També és destacable l’església conventual, d’estructura gòtica però reformada en estil barroc.

Al seu torn, el palau dels Borja, els orígens del qual es remunten també al segle XV, fou bastit com a residència a València d’aquesta il·lustre família valenciana. Al llarg dels segles ha acollit diverses activitats, des de representacions d’òpera a la manufactura sedera. Actualment és la seu de les Corts Valencianes, el parlament valencià.

La visita va permetre als veïns i veïnes participants conèixer dos llocs singulars de la història valenciana, de gran valor artístic, en un cas, i polític, en l’altre. A més, van informar-se de primera mà del funcionament i el treball que realitza el legislatiu valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa