Diari La Veu del País Valencià
L’incendi de Benaguasil segueix actiu i evoluciona favorablement
EFE / Benaguasil

Una secció del tercer Batalló d’Intervenció en Emergències (BIEM III), amb seu a Bétera, s’ha desplaçat fins al municipi de Benaguasil per a col·laborar en les tasques d’extinció de l’incendi forestal declarat en la zona i que també afecta les localitats de Vilamarxant i Pedralba.

El BIEM III ha mobilitzat 61 militars, sis autobombes, dos camions d’abastament, una estació de comunicacions ‘Mèrida’ i diversos vehicles de transport i suport i té previst rellevar aquest dispositiu, en cas que fóra necessari.

Els efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) se sumen, d’aquesta manera, al dispositiu operatiu del País Valencià.

Des del lloc de comandament avançat, el conseller de Governació Serafín Castellano ha informat, aquest matí, que l’evolució de l’incendi és favorable i, que cap dels 70 habitatges desallotjats han patit danys durant la nit. Així mateix, només cinc persones van necessitar quedar-se a l’alberg habilitat per Creu Roja, que disposava de 50 places i que a aquestes hores ja es troba desocupat.

La Direcció general de Protecció Civil i Emergències, a petició de la Generalitat, ha sol·licitat la presència de la UME en la zona, després de declarar-se el nivell 2 d’emergència, i la seua participació segueix l’establit en el Protocol d’Intervenció de la Unitat Militar d’Emergències.

Diverses vivendes disseminades en la muntanya de la Pea, situada entre els termes de Benaguasil i Vilamarxant, han hagut de ser desallotjades de forma preventiva a conseqüència de l’incendi, pel que sembla intencionat, que s’ha declarat aquest divendres en la zona.

Fonts del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat han informat que el foc no ha aplegat a cap de les vivendes, encara que han sigut desallotjades “per prevenció”.

El foc es va iniciar sobre les 16:30 hores d’ahir divendres en una zona de canyes al costat del riu Túria, en el terme de Vilamarxant, encara que s’ha estés a una zona forestal de difícil accés del municipi veí de Benaguasil.

Comparteix

Icona de pantalla completa