Diari La Veu del País Valencià
Reunió de Alcaldes per aconseguir que el tren arribe a la Marina
Sumar esforços per reivindicar la connexió ferroviària de la Marina Alta amb València i Alacant i fer-ho des de la perspectiva de la racionalitat econòmica, el respecte pel territori i el medi ambient, i la vertebració comarcal.

Amb aquesta finalitat van reunir-se, el passat 13 de novembre, els alcaldes d’Ondara, Gata i Pedreguer, Zeus Serrano, Magda Mengual i Sergi Ferrús.

La trobada, que tingué lloc a l’Ajuntament de Pedreguer, serví per reprendre el camí encetat l’any 2013, amb l’aprovació de sengles mocions i la presentació d’al•legacions per part dels tres municipis per tal de demanar a la Conselleria d’Infraestructures que el traçat de ferrocarril que ha d’unir la comarca amb les ciutats de València i Alacant transcórrega en paral•lel a l’AP-7 al seu pas per els esmentats municipis.

Així, Serrano, Mengual i Ferrús van valorar positivament les mesures que la passada legislatura van coordinar-se en aquest sentit entre els tres pobles que ara governen, alhora que van comprometre’s a continuar col•laborant per aconseguir tant l’arribada del tren a la comarca, com que aquesta es realitze de manera sostenible i raonable.

I és que el traçat proposat originalment per la Conselleria preveu que el ferrocarril, en arribar al límit entre els termes municipals de Pedreguer i Ondara, desvie el seu trajecte fins a la partida de l’Albardanera, abandonant així el corredor viari de l’AP-7 i la N-332 fins a reprendre’l a l’alçada de la fita entre Pedreguer i Gata.

D’aquesta manera, el cost de la infraestructura podria incrementar-se en 80 milions d’euros, alhora que s’alçaria una altra barrera arquitectònica, que maximitzaria l’impacte de la juxtaposició d’infraestructures, alhora que afectaria terrenys inclosos dins del PORN del parc natural del Montgó. A més, segons la proposta de Conselleria, l’accés al tren per part dels habitants de l’interior de la comarca resultaria més difícil.

Per tractar d’evitar tots aquests perjudicis, en la passada legislatura, Pedreguer, Gata i Ondara presentaren ja diverses al•legacions a la previsió de Conselleria, que estigueren acompanyades de resolucions en aquesta línia dels plens i alcaldia dels tres consistoris. Reclamacions, totes aquestes, que encara estan a l’espera de resolució i resposta per part de la Conselleria.

“Està fora de cap dubte”, van declarar els alcaldes, “que l’arribada del tren a la comarca és una prioritat per a aquests tres Ajuntaments, que treballarem conjuntament per tal que aquesta es produïsca amb el menor impacte ambiental i territorial, amb sentit comú, i de la manera més beneficiosa per al conjunt de la comarca”.

Comparteix

Icona de pantalla completa