Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer inicia una campanya contra el mosquit tigre
Atesa la proliferació que ha experimentat aquest insecte i els notables inconvenients que la seua presència comporta per a les persones (des de doloroses i molestes picades fins a la possible transmissió de malalties), la regidoria de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Pedreguer ha posat en marxa una campanya per a la lluita contra el mosquit tigre (Aedes albopictus).

Aquest insecte, originari del sud-est asiàtic, pot reproduir-se en tots aquells petits espais on s’acumula aigua estancada, com ara l’interior de troncs i branques, però també safareigs, testos, poals, albellons, abeuradors d’animals domèstics, sifons, etc. Per aquesta raó, els punts de cria solen situar-se principalment en propietats privades i la seua eradicació resulta molt complexa.

Així doncs, la campanya consistirà, d’una banda, en la distribució de fullets informatius amb consells pràctics per tal d’evitar la reproducció del mosquit en cases i altres espais de propietat privada. Paral•lelament, s’actuarà sobre els punts de proliferació del mosquit situats en espais i vies públiques.

Per això, és molt important que tothom que detecte un punt de concentració de l’espècie n’informe l’Ajuntament a través del correu electrònic ([email protected]), del telèfon (965 760 669) o de l’apartat Reporta de l’App municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa