Diari La Veu del País Valencià
Els consumidors podran conéixer l’eficiència energètica dels llums
EFE / València

En un comunicat, AIMME, Institut Tecnològic Metalmecànic, ha informat sobre l’obligatorietat que els llums compten amb aquesta etiqueta, que permetrà conéixer al comprador com és la classe energètica del producte.

L’etiquetatge energètic respon a l’aplicació d’un reglament de l’any 2012 que tracta de garantir que els consumidors estan “perfectament informats sobre l’eficiència energètica dels productes d’il·luminació que adquireixen”.

El Reglament també persegueix que els consumidors coneguen la compatibilitat d’un llum amb els diferents tipus de bombeta i que no es produïsca una compra equivocada (compatibilitat entre lluminàries i llums).

El responsable del Laboratori de lluminàries d’AIMME, Juanjo González, ha explicat que alguns dels requisits d’aquest Reglament són aplicables a partir de l’1 de setembre de 2013.

No obstant açò, és recomanable que tant fabricadors com distribuïdors “comencen a incloure l’etiquetatge energètic com més prompte millor, perquè quan els seus productes arriben als lineals, estiguen correctament identificats”. “També és important que en tots els catàlegs i informacions comercials s’incloga aquesta informació sobre eficiència energètica i consum”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa