Diari La Veu del País Valencià
Xirivella en defensa dels serveis públics municipals
UNA VINTENA D’ASSOCIACIONS UNIDES EN LA DEFESNSA DELS SERVEIS PÚBLICS
Més d’una vintena d’organitzacions, entre Associacions veïnals, AMPAS, col·lectius feministes, associacions de comerciants, grups polítics i sindicats, es concentraren a l’Ajuntament de Xirivella “En defensa dels serveis públics municipals, per la democràcia i el benestar social. No a la Llei de reforma de l’Administració Local”.

Ahir, 20 de maig, al voltant d’un centenar de persones es concentraren en les portes de l’Ajuntament de Xirivella per a donar lectura a la declaració “Xirivella en defensa dels serveis públics municipals, per la democràcia i el benestar social. No a la Llei de reforma de l’Administració local” i mostrar així el seu rebuig a l’acord adoptà per la majoria del Partit Popular que va rebutjar el plantejament d’un conflicte de competències per a paralitzar la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local.

En la declaració s’advocà per l’apertura d’espais de negociació multilateral, l’exigència d’un finançament més just i suficient dels Ajuntaments, s’anima i es donà suport a la mobilització del conjunt de la societat en defensa de l’Estat del Benestar i d’uns serveis públics dignes com a garantia d’igualtat d’oportunitats i protecció de la ciutadania, així com es mostra una decidida voluntat pel manteniment de tots i cadascun dels serveis públics municipals, el rebuig a les privatitzacions i pel manteniment i promoció de l’ocupació pública.

Per últim totes les organitzacions signatàries de la declaració es comprometeren a retornar a la ciutadania de Xirivella el seu protagonisme en els assumptes de la ciutat i al fet que se’ls tinga en compte en el disseny de les solucions als problemes que els afecten

-Federació d’Associacions Veïnals Silvel·la de XirivellaAssociació Veïnal Montealegre i Adjacents
-Associació Veïnal de Sant Ramon y Mont de Pietat
-Associació Veïnal de la av. de la Pau
-Associació Veïnal Alqueries

-AMPA CP Ramón y Cajal

-AMPA CP Rei En Jaume

-Col·lectiu feminista Victoria Sau,

-Dones de Xirivella En Acció

-STEPV-Intersindical Valenciana

-STAS-Intersindical Valenciana
-UGT-PV
-CCOO-PV Ajuntament de Xirivella

-Hermanda Obrera de Acción Católica-HOAC

-PSPV-PSOE Xirivella
-EUPV-Xirivella
-Compromís Xirivella

-Red Solidaridad Popular Xirivella

-Associació de Comerciants de Xirivella

XIRIVELLA EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS MUNICIPALS. EN DEFENSA DE LA DEMOCRÀCIA, NO A LA LLEI DE REFORMA DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL

Va ser fa 35 anys, quan milions de persones, en un exercici de responsabilitat democràtica, van triar a milers de regidors i regidores, que van accedir al govern dels ajuntaments amb la prioritat de satisfer les necessitats bàsiques de la ciutadania des de la proximitat, així com de donar suport a aquells reptes i actuacions impulsades en el seu entorn més pròxim.

Totes les persones i entitats que ens trobem reunides avui reconeixem el canvi que va suposar la democratització de la vida municipal per a Xirivella, així com per a la resta de ciutats de l’Estat Espanyol. Res queda d’aquells ajuntaments de la dictadura, grisos, tancats a la participació, més preocupats pels dictats dels seus caps polítics que per la ciutadania. Poc o gens queda d’aquella Xirivella, amb carrers sense asfaltar, amb barris de marginalitat, amb greus deficiències en el proveïment d’aigua potable i en el clavegueram, sense serveis socials, sense llars per als jubilats, sense centres per a la joventut, sense casa per a les dones, ni activitats culturals. És cert que, amb major determinació, podrien haver arribat més lluny.

Estos 35 anys de desenvolupament democràtic ha configurat a l’Ajuntament de Xirivella, i a la resta d’entitats locals, com autèntics prestadors de serveis públics a la ciutadania, garantint la cohesió social i la igualtat.

Tot estos avanços són els que estem en trànsit de perdre amb l’aplicació de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració local. Amb l’excusa de la crisi (no ho oblidem, nosaltres li diem ESTAFA) s’aposta per l’afebliment de l’administració pública i la recentralització de competències, en benefici del mercat i de la privatització dels serveis públics. Un model que cerca el benefici privat abans que la rendibilitat social, un model que ve demostrant la seua ineficiència en l’allau de casos de corrupció que anem suportant la ciutadania en els últims anys. Un model clarament ideològic.

No oblidem la brutal retallada, que esta Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració local, suposa per a la democràcia, per a la participació de la ciutadania en la gestió dels seus interessos a través de l’administració més propera, el seu ajuntament. Esta Llei suposa un atac a l’autonomia local, allunyant-se dels compromisos que l’Estat Espanyol va adoptar en signar la Carta

Europea d’Autonomia local per a acostar l’exercici de les competències a les autoritats més properes a la ciutadania. Ciutadania que es veurà privada amb l’aplicació d’esta reforma ideològica de serveis com: l’assistència a dones víctimes de la violència de gènere, l’ajuda a domicili i suport a la família, serveis de prevenció i inserció social, la desaparició de les oficines d’informació al consumidor o els serveis d’orientació laboral i formació per a l’ocupació, així com la promoció econòmica, cultural, els programes d’infància, de joventut, de la dona, escoles d’adults i programes d’àmbits educatius, la privatització de la seguretat en els espais públics i l’ordenació del tràfic.

Enfront d’esta Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració local que suposa la ruïna dels serveis públics municipals, l’empobriment de la democràcia, l’empitjorament de les condicions de vida de la ciutadania i, per tant, un augment de les tensions socials i la deterioració de la convivència, les organitzacions ciutadanes i polítiques presents en este acte, DECLAREM:

1. La nostra voluntat d’esgotar tots els mitjans legals a la nostra disposició per a revertir esta Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració local, obrint espais de diàleg multilateral que conduïsquen a una normativa de finançament local més justa i suficient que permeta la consolidació i aprofundiment del model democràtic local, basat en la proximitat i en la participació de la ciutadania en la presa de decisions.

2. El nostre ànim i suport a la mobilització del conjunt de la societat en defensa de l’Estat del Benestar i de la pervivència dels pobles i ciutats amb serveis públics dignes, que garantisquen la igualtat d’oportunitats i la protecció de la ciutadania enfront de la difícil situació per la qual travessem fruit de la cobdícia d’uns pocs.

3. La nostra més que decidida voluntat pel manteniment de tots i cadascun dels serveis públics que avui presta l’Ajuntament de Xirivella, el nostre rebuig més absolut a les privatitzacions de serveis públics i el nostre suport al manteniment i promoció de l’ocupació pública.

Compromís per Xirivella

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa