Diari La Veu del País Valencià
L’ajuntament deu més de 40.000euros als veïns de la Vall de Llíria
L’AJUNTAMET DEU MÉS DE 40 MIL EUROS AL VEÏNS I PROPIETARIS DE LA VALL DE LLÍRIA

Compromís proposa generar una partida pressupostària per poder fer efectiu el pagament que arrossega el consistori des de 2011.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, en l’any 2010 l’Ajuntament de Llíria va signar un conveni amb les comunitats de propietaris de la Vall de Llíria per al manteniment de les zones verdes i de la seua xarxa de reg, amb el corresponent consum d’energia elèctrica i aigua, despeses que tenien que ser assumides per part de l’ajuntament a partir de la data 1 de gener de 2011.

Des d’aleshores i fins que l’ajuntament ha posat nous comptadors per al reg de les zones verdes, el consum d’aigua i el corresponent consum d’energia elèctrica ha esta suportat per les comunitats de propietaris de La Vall de Llíria. Unes despeses que fa temps varen ser reclamades pels veïns a l’ajuntament i que encara no s’han pagat.

Segons Garcia, de les factures presentades en la reclamació econòmic administrativa que s’ha registrat en l’ajuntament, s’han realitzat els corresponents informes, tant jurídic com tècnic, on s’ha estimat la reclamació i s’ha valorat que el cost que ha de pagar l’ajuntament als veïns per les despeses de llum i aigua de les zones verdes públiques de la Vall de Llíria, en el període que va de l’1 de gener de 2011 al 31 de desembre de 2013, és de 40.611,26 euros (IVA inclòs).

Davant esta situació, el portaveu de Compromís, va preguntar i se li va informar en la Comissió d’Hisenda de data 8 de maig, que l’equip de Govern de PP no hi tenia prevista cap partida pressupostària per fer front a estes despeses, ni cap consignació econòmica. Fet imprescindible si es vol fer efectiu el pagament al que s’ha compromès l’ajuntament derivat del conveni signat en 2010.

Compromís va presentar a l’últim ple ordinari de 15 de maig la proposta generar una partida pressupostària adreçada a fer efectiu el pagament de les despeses generades i que fa 3 anys que l’ajuntament no ha pagat, així com fer les modificacions pressupostaries necessàries per dotar esta nova partida econòmica amb un import mínim de 40.611,26 euros.

Finalment, el PP va votar en contra i, a partir d’ara s’obri una incògnita per saber quan l’equip de Govern farà el que proposa Compromís per poder saldar el deute amb els contribuents de La Vall de Llíria. Convertint-se així l’ajuntament en un morós de llarga durada.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa