Diari La Veu del País Valencià
Una màquina per a pelar fruita, premi de disseny, ja està a la venda
EFE / València

L’enginy va començar a rondar la ment d’aquest inventor de 79 anys, instants abans de menjar-se una taronja “com un bon valencià”, en pensar que “la tasca de pelar-la era molt enutjosa” i que potser un aparell podria fer el treball “brut” per ell.

“Després d’una nit sense dormir”, ha explicat, va nàixer ‘Orange Peel’, una màquina que va ser presentada al certamen Inventalia i que es va alçar amb el primer premi d’aquest saló internacional d’invents amb seu a Ginebra.

El reconeixement internacional va suposar l’impuls definitiu per a fer realitat el projecte, i per a açò va crear l’empresa familiar “Pelamatic”, que té seu a Albalat de la Ribera (Ribera Baixa), municipi on es fabrica l’invent i des d’on, a partir de hui, es comercialitzarà.

L’acte de presentació de ‘Orange Peel’ ha comptat amb la presència del secretari de la Unió de Llauradors i Ramaders, Ramón Mampel, i s’ha celebrat en una cèntrica tenda de fruites i verdures propietat d’aquesta organització agrària.

Segons Mampel, aquest invent pot contribuir a “recuperar la tradició de menjar fruita, ja que la gent s’ha fet còmoda i cada vegada es consumeixen menys productes de la terra”.

“Aquesta màquina és molt útil”, ha apuntat Mampel, “nosaltres mateixos tenim una a nivell industrial en la nostra tenda, la usem per a pelar tota la fruita abans de preparar els sucs”.

També pot ser útil a “gent que és al·lèrgica a la pell d’algunes fruites, com la de la bresquilla”, ja que no hi ha cap contacte amb la fruita, “tot el treball el fa la màquina”.

A més d’aquesta peladora de fruites i hortalisses, l’empresa fabrica i comercialitza altres màquines per a la llar com Robito Ametla, que trenca pells d’ametles, nous i avellanes, Rovitoliva, que parteix o talla olives i Robito Baina, que desgrana qualsevol fruit o llegum amb baina.

“Si les vendes de l’Orange Peel funcionen bé posarem a la venda més productes d’aquesta empresa en la nostra tenda”, ha apuntat el responsable de la Unió de Llauradors, “ja que tots ells redunden en el major ús de productes agrícoles valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa