Diari La Veu del País Valencià
Sagunt – Compromís s’adhereix a Plataforma per al recurs del Cadastre
La Coalició posarà a disposició de la Plataforma els recursos i signatures recollits fins ara.

L’Executiva Local de Compromís ha decidit adherir-se a la Plataforma ciutadana en contra del Cadastre que s’ha constituint recentment. “Compromís sempre ha tingut una posició activa en contra de la valoració cadastral i la ponència de valors que ha fet que els valors cadastrals dels immobles de Sagunt es situen en gran part per damunt del 50% del valor de mercat, cosa que es contraria a Dret i de la qual cosa, el Cadastre està fent oïdes sordes en tot el procés de revisió individual ” indica la regidora Teresa Garcia.

Compromís davant la situació de la dificultat de fer front a un procés Contenciós administratiu dels recursos que està tramitant, per l’elevat cost que suposa, tant per a les persones afectades com per a la pròpia organització, ha decidit unir esforços amb la Plataforma ciutadana i posar a la seua disposició els recursos que estava tramitant, així com participar activament en l’obtenció de recursos per a la presentació del Contenciós.

“Des de Compromís entenem que hem d’estar al costat de la ciutadania en aquest tema, no només es tracta de l’acció política municipal respecte de l’IBI, on seguirem pressionant per tindre un tipus de gravamen equilibrat. La ponència de valors no respon a la realitat del mercat immobiliari i suposa un entrebanc a l’hora de realitzar operacions de compra-venda, ja que, donat que el preu de venda està per baix de la valoració cadastral de la mateixa, inclús es poden tindre problemes amb hisenda, que generen major pressió fiscal. Per això haurem de reclamar als tribunals la seua revisió” indica Garcia.

Així mateix Compromís obrirà l’Espai Compromís de Glorieta a partir del dia 5 de maig per les vesprades, per recollir fitxes i aportacions a la Plataforma i aconseguir els recursos necessaris per poder presentar el Conteciós Administratiu.

Compromís per Sagunt

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa