Diari La Veu del País Valencià
La regasificadora del Port de Sagunt apaga temporalment la seua flama
RedactaVeu / Sagunt

Després de quatre mesos malbaratant gas natural en la regasificadora del Port de Sagunt, Saggas (Gas Natural Fenosa) finalment ha apagat la seua flama, “tot un símbol de la impunitat amb la qual operen les grans empreses de l’oligopoli energètic de l’Estat”.

En aquest cas concret, Saggas portava des de principis del 2013 cremant gas natural sense produir energia, amb l’únic objectiu de buidar els dipòsits de la regasificadora per a complir els seus contractes de subministrament amb empreses estrangeres.

Davant aquest “escandalós balafiament energètic i la seua conseqüent contaminació, Acció Ecologista-Agró ha aconseguit arreplegar més de 1.100 firmes en menys d’una setmana a través de la plataforma on-line Avaaz”.

La mobilització ciutadana i l’acció pacífica i simbòlica contra la flama, protagonitzada per AE-Agró el darrer dissabte de juny, han forçat Saggas a aturar per ara la crema de gas natural en la regasificadora del Port de Sagunt.

“Però, des d’AE-Agró sospitem que Saggas no tardarà massa temps a tornar a encendre la flama. Per això, fem una crida a tota la ciutadania perquè donen suport a la nostra ciberacció contra la flama de Saggas”.

Actualment, les regasificadores de tot l’Estat espanyol es troben en una situació semblant a la del Port de Sagunt i, davant la disminució de la demanda d’electricitat, es dediquen a cremar gas per a complir els seus contractes de subministrament, però sense produir energia.

Mobilització contra la regasificadora

I ho fan perquè disposen de la “complicitat del Govern central, que durant la pròxima dècada finançarà amb més de 7.500 milions d’euros les centrals de cicle combinat, de les quals depenen les regasificadores. Tot un escàndol, si tenim en compte que, segons Red Eléctrica de España, el passat mes de juny les centrals de cicle combinat només van generar el 6’9% de l’electricitat consumida a l’Estat espanyol, mentre que l’eòlica va produir el 19’3% i la solar (fotovoltaica i tèrmica) el 8%”.

“Si com nosaltres, penses que un nou model energètic és possible i necessari, ciberactua contra la crema de gas en la regasificadora del Port de Sagunt. Pam a pam, firma a firma, aturarem per sempre la flama de Saggas!!!”

Comparteix

Icona de pantalla completa