Diari La Veu del País Valencià
Llíria es converteix en el centre de l’univers bandístic d’Iberoamèrica
RedactaVeu / Llíria

Més de 300 professionals de la música participaran com a congressistes en aquesta trobada que pretén servir per a intercanviar experiències i actuar en conjunt per a potenciar i promocionar l’univers bandístic en els països iberoamericans.

La jornada inaugural s’iniciarà el dissabte amb una cercavila de les bandes juvenils de la Primitiva i la Unió Musical de Llíria, acompanyades per les seues dames de la música, fins a la plaça Major. Enfront de Ca la Vila, i a partir de les 21 hores, se celebrarà l’acte protocol·lari d’obertura del congrés que té com a presidenta d’honor La seua Majestat la Reina.

L’alcalde de Llíria, Manuel Izquierdo, ha destacat que “aquesta trobada excepcional torna a situar una vegada més la nostra ciutat com a referent mundial de la música, per la qual cosa representa tot un orgull albergar una iniciativa cultural que ens dóna la possibilitat d’escoltar importants entitats musicals, a més de treballar en la potenciació de l’àmbit bandístic”.

Activitats

En l’esdeveniment es realitzaran un total d’11 concerts gratuïts oferits per bandes de reconegut prestigi del País Valencià i una agrupació de Portugal. En aquestes actuacions s’interpretaran més de 80 obres, de les quals 30 seran estrenes absolutes per a l’ocasió, compostes en la seua majoria per autors valencians i de l’Estat espanyol.

Tots aquests concerts estaran dirigits per 40 directors de països iberoamericans, Alemanya, Suïssa, Hongria, Bèlgica, Estats Units i també del continent asiàtic.

>

Las Arenas (pasodoble) Manuel Morales Unió Musical de Lliria,Concert de Nadal 2012

Les jornades també comptaran amb 11 conferències, tres taules redones amb la participació de directors i compositors, i en paral·lel al congrés, es desenvoluparà el Festival Fringe, en el qual se celebraran diverses activitats, entre les quals cal destacar la de la futura associació de músics professionals de bandes municipals de l’Estat espanyol (AMProBand), a més d’altres actes lúdics i musicals.

La informació completa del congrés es pot consultar a través de la web municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa