Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV considera insuficients els recursos destinats a política industrial

RedactaVeu / València

El text és fruit de l’aportació de partits polítics, sindicats i universitats, unes propostes que s’han treballat en cinc taules sectorials.

Segons Paco Molina, “la primera part del document ens fa pensar que el Govern ha entés la necessitat de l’aposta estratègica que suposa el sector industrial per a la nostra economia”. Arreplega una de les insistències del sindicat i és la necessitat d’incorporar indicadors mesurables de cadascuna de les línies d’actuació, així com els objectius que s’espera aconseguir.

“D’aquesta forma, podrem avaluar amb dades l’efectivitat de la política industrial implantada i corregir les actuacions que vagen mal encaminades a través d’un seguiment periòdic”, ha dit Molina.

L’escull es troba en la insuficiència de recursos que, segons el parer del sindicat, suposen els 210 milions d’euros que, com a màxim, es destinaran el 2014.

Eixa dada, si la comparem amb el pressupost de despeses del 2013, suposaria amb prou faenes un 1,6%. “Àdhuc entenent el context econòmic en el qual ens trobem, considerem que és una quantitat molt limitada, sobretot tenint en compte que, tant Govern com agents socials, compartim que és una prioritat per al canvi de model productiu i el creixement de l’ocupació”, afirma el secretari general de CCOO PV.

Reunió dels agents socials

Una altra de les situacions preocupants és la dels instituts tecnològics ,als quals es deuen quasi 100 milions d’euros. Un instrument que el sindicat considera necessari per al desenvolupament de l’estratègia industrial i, no obstant açò, compta amb 700 empleats menys des de l’origen de la crisi.

“És nuclear que es resolga aquesta qüestió amb la màxima premura”, ha instat Paco Molina, així com el problema del crèdit a les empreses perquè “si alguna cosa està millorant la seua posició competitiva és la devaluació de les condicions laborals, que hauria de ser l’aposta per la inversió i la innovació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa