Diari La Veu del País Valencià
Les Corts debaten sobre CACSA i el futur de la central nuclear de Cofrents

EFE / València

L’activitat parlamentària començarà demà, amb la reunió de la comissió que investiga la intervenció de la CAM pel Banc d’Espanya, en la qual compareixeran l’expresident del FROB Francisco Javier Aríztegui i el exdirector general de supervisió del Banc d’Espanya Jerónimo Martínez Tello.

El dimecres es reunirà la comissió d’Indústria i Comerç, on Esquerra Unida preguntarà al Consell si CACSA ha examinat les causes del retard de les obres per les quals va haver de rescabalar al contractista, i si ha exigit la indemnització procedent als responsables del mateix.

Segons EU, l’informe de la Sindicatura de Comptes de 2011 va reflectir que l’adjudicatari de les obres va presentar una certificació final d’obra per 515.004 euros i una liquidació per 2,5 milions, acceptades i pagades per CACSA, unes quantitats que resarcen al contractista dels danys per la paralització de les obres d’agost de 2005 a gener de 2007.

Aquesta paralització va ser conseqüència del llarg període de temps emprat per a la redacció i aprovació del projecte modificat de les obres i de la concreció de certs treballs, per la qual cosa la Sindicatura estimava que CACSA havia d’examinar les circumstàncies del retard i, si escau, exigir la indemnització que procedisca als responsables.

Així mateix, EU preguntarà al Consell com afecta al futur del centre d’oci Mundo Ilusión la sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) ha anul·lat el PAI Marina d’Or Golf.

El dimecres es reunirà també la comissió de Sanitat, en una sessió en la qual l’oposició preguntarà al Consell sobre el plus de productivitat dels professionals sanitaris, el copagament farmacèutic, l’informe d’UGT sobre la gestió sanitària i els costos d’implantació del sistema informàtic Orion.

El dijous, en la comissió de Medi ambient, compareixerà el director de la central nuclear de Cofrents per a explicar les mesures que s’adoptaran després del tancament cautelar decretat pel Govern belga d’una planta similar a la valenciana després de l’aparició de badalls.

La comissió d’Obres Públiques es reunirà també el dijous, perquè el Consell explique la vigilància ambiental de les obres d’ampliació del port de València i done la seua opinió sobre ‘l’aposta del Govern central per Barcelona’ com a gran port logístic europeu.

També el dijous es debatrà en la comissió de Coordinació el projecte de llei de contractes agraris i altres relacions jurídiques agràries, i compareixerà un membre del Consell per a informar sobre la utilització de clàusules de confidencialitat en els contractes subscrits per la Generalitat o les empreses públiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa