Diari La Veu del País Valencià
Cotino va permetre la destrucció de l’horta de la Punta en un pla que ara anul·la el TSJ
EFE / RedactaVeu / València

El Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) ha ratificat la nul·litat del pla especial de la Punta, que va permetre la destrucció d’una zona d’horta protegida de la ciutat de València.

Segons la sentència, l’alt tribunal valencià estima el recurs contenciós administratiu presentat per un grup de veïns contra una resolució de 2009 del conseller de medi ambient pel qual s’aprovava definitivament el Pla Especial modificatiu del Pla General de València per al desenvolupament de la zona d’activitats logístiques del Port de València.

L’aprovació del pla especial modificatiu de la punta ha sigut anul·lat pel TSJCV ‘per ser contrari a dret’, segons arreplega la fallada de la sentència.

En un comunicat, el col·lectiu Per L’Horta, que ha coordinat el recurs dels veïns, ha anunciat que exigirà responsabilitats a Juan Cotino, Conseller de Medi ambient en 2009, “per eludir llavors la legislació vigent, obviar un tràmit obligatori com l’avaluació ambiental estratègica, i seguir avant amb la destrucció de la Punta malgrat la sentència del Tribunal Suprem que en 2009 anul·lava el Pla i que ara ratifica el TSJ”.

Segons Per L’Horta, “el Pla Especial que va acabar amb una de les hortes protegides de major qualitat d’Europa, en La Punta de València, va ser promogut a la fi dels anys noranta per l’Autoritat portuària amb el beneplàcit de l’Ajuntament de València i aprovat definitivament per la Generalitat Valenciana al desembre de 1999, encara que va ser anul·lat pel Suprem en 2009”.

Malgrat açò, el llavors Conseller de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, Juan Cotino, “va eludir el compliment de la sentència del Tribunal Suprem i va dictar una resolució que, burlant la llei, va servir per a seguir avant amb la destrucció irreparable de l’horta de la Punta”, han indicat les fonts veïnals.

El govern del PP en la Generalitat Valenciana tampoc va atendre, segons per l’Horta, les 116.000 signatures de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que sol·licitava una Llei de Protecció de l’Horta amb l’argument que el govern de la Generalitat estava treballant en aquets tema.

Segons han indicat les mateixes fonts, aquella suposada llei en la qual es deia estar treballant segueix sense ser aprovada 12 anys després i ara el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, ha ratificat la sentència de 2009 del Tribunal Suprem que anul·lava el Pla Especial de la Punta.

>

A Tornallom, UN DOCUMENTAL SOBRE LA LLUITA DE L’HORTA DE LA PUNTA (VALÈNCIA)

Comparteix

Icona de pantalla completa