Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia té l’índex de delinqüència més baix de la província de València
Segons l’últim informe presentat per la JLSC (Junta Local de Seguretat Ciutadana), l’índex de delinqüència durant l’exercici de 2014 al municipi de l’Alcúdia ha disminuït un 22 % respecte al 30% de l’any anterior

El passat dijous 8 de gener la Junta Local de Seguretat Ciutadana de l’Alcúdia es va reunir a l’Ajuntament per celebrar la primera sessió ordinària de l’any i tractar els temes delictius més urgents que afecten a la localitat. A la reunió van estar presents Robert Martínez, alcalde de l’Alcúdia, el regidor de Seguretat Ciutadana, un tinent de la Guàrdia Civil representant de la comarca, un alferes de la Guàrdia Civil com a representant local, l’Intendent de la Policia Local de l’Alcúdia, i el Secretari de la JLSC.

La Junta va fer balanç de la tasca de seguretat ciutadana del darrer any, en què s’ha constatat l’excel•lent relació de cooperació, col•laboració i coordinació dels diferents cossos policials. També es va destacar que esta tasca de seguretat ciutadana compta amb la complicitat de la resta de departaments municipals, així com de les actuacions preventives tant de la Policia Local com de la Guàrdia Civil que, tal i com ho confirmen les xifres, surten efecte.

Durant este darrer exercici analitzat s’ha ressaltat el bon funcionament dels protocols de prevenció davant grans esdeveniments de la localitat, el quals han reduït les baralles i les agressions que solen produir-se en els actes multitudinaris que se celebren a la localitat. No obstant, l’activitat delictiva que més ha disminuït ha sigut la de robatoris, tant en vivendes com en les collites de l’horta. En xifres, cal destacar que l’activitat penal a l’Alcúdia ha baixat en 2014 un 22% sobre el 30% que va disminuir en 2013. Actualment, l’Alcúdia és un dels pobles més segurs de la comarca ja que presenta l’índex de delinqüència més baix de la província de València.

D’altra banda, també es va tractar el tema de la col•laboració ciutadana i de com d’important és que la gent s’implique en la seguretat ciutadana que, a la fi, es tradueix en ajudar els altres i a un mateix. I, una vegada més, el passat dissabte 17 de gener els veïns i veïnes de l’Alcúdia van demostrar la seua cooperació i solidaritat per tal d’ajudar a qui més ho necessitava. Eixa col•laboració ciutadana va ser clau en la ràpida resolució de la investigació realitzada per la Policia Local en relació a la identificació dels causants de l’atropellament a un xiquet de sis anys, ja que els autors d’haver provocat l’accident van fugir sense para a prestar auxili.

Sens dubte, tot esforç té la seua recompensa i a l’Alcúdia les xifres ho demostren gràcies a la gran tasca diària que realitza tant el cos de la Policia Local com el de la Guàrdia Civil, sense oblidar la important col•laboració ciutadana disposats sempre a ajudar i proporcionar tot tipus d’informació.

Comparteix

Icona de pantalla completa