Diari La Veu del País Valencià
Compromís per Xàtiva demana la celebració d’assemblees veïnals
COMPROMÍS XÀTIVA DEMANA LA CELEBRACIÓ D’ASSEMBLEES VEÏNALS PER ESCOLTAR LA CIUTADANIA

Suñer: “creiem que és el moment de donar un pas més en la participació ciutadana d’explicar obertament la gestió i escoltar la ciutadania”

El grup municipal de COMPROMÍS Xàtiva ha presentat una moció en la que demana que l’Ajuntament de Xàtiva imite el que han fet altres Ajuntaments governats per COMPROMÍS i celebre Assemblees Veïnals obertes a tota la ciutadania. Aquest grup polític va presentar recentment una proposta que pretenia que s’elaborara un nou reglament de participació ciutadana, donat que l’actual es troba desfasat i a més no se li està donant la utilitat que se li podria donar. Aquesta proposta no va trobar el recolzament de l’equip de govern, que la va trobar innecessària. Des de COMPROMÍS consideren que, donat que no es va produir la reforma del reglament, la qual cosa hauria suposat un impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal, sobre tot si s’hagueren inclòs diferents obligacions de l’equip de govern, és el moment d’acordar, almenys, algunes d’aquestes obligacions per tal que la participació vaja creixent i es done cabuda a la demanda de la ciutadania d’una major transparència i participació.

La portaveu de COMPROMÍS a l’Ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer considera que “una de les mesures que hauríem proposat en l’elaboració del nou reglament és la celebració d’assemblees veïnals, destinades a explicar a la ciutadania l’acció de govern a la vegada que a poder escoltar de forma directa la seua veu. Altres ajuntaments, com el de Tavernes de la Valldigna, estan posant en marxa amb molt d’èxit aquestes iniciatives que són, com considerem des de COMPROMÍS, el futur de la gestió municipal.”

A més, des de COMPROMÍS consideren que, donat que l’alcalde es nega a deixar parlar la ciutadania en el ple, la celebració d’Assemblees Veïnals seria una bona manera de donar la veu a la ciutadania, per tal que poguera expressar la seua opinió sobre els principals temes de gestió de l’Ajuntament. Suñer ha afegit que “en COMPROMÍS creiem que és el moment de donar un pas més en la participació ciutadana d’explicar obertament la gestió i escoltar la ciutadania”

La moció demana, per tant, que l’Ajuntament de Xàtiva es comprometa a celebrar assemblees veïnals amb periodicitat, almenys, trimestral, en les que s’exposen a la ciutadania els principals temes de gestió municipal i es puga escoltar la seua veu.

Per altra banda, Suñer també ha lamentat que el ple només continga com a punts de l’ordre del dia les mocions presentades pels diferents grups, tots de l’oposició excepte una conjunta, el que demostra “la inactivitat i la manca de transparència de l’equip de govern”.

Compromís per Xàtiva

Comparteix

Icona de pantalla completa