Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia investiga l’exadministrador del Banc de València acusat de diversos delictes
EFE / València

L’obertura d’aquest tràmit es va fer a última hora d’ahir. La Plataforma d’Afectats de Banc de València va presentar a mitjan juny una denúncia contra Iturriaga per delictes societaris, malversació de fons, falsedat documental, corrupció entre particulars i prevaricació.

En la denúncia, l’associació també reclama la presa de declaració al president de CaixaBank, Isidro Fainé, grup que va adquirir Banc de València per un euro i que completarà la integració de l’entitat l’última quinzena d’aquest mes.

La denúncia es va presentar una vegada que la junta d’accionistes de Banc de València va certificar la desaparició de l’entitat centenària. Segons argumenten, la venda del banc es va fer “amb rapidesa i prescindint del procediment legal establert i afavorit per les actuacions que Iturriaga ha efectuat dins del propi banc i des del seu òrgan d’administració, tendents a la descapitalització de l’entitat”.

Es va actuar, a més, “en perjudici de socis i accionistes i de la pròpia entitat”, segons sostenen. Al marge del procés d’adquisició per part de CaixaBank, resulten també per als afectats “públiques i notòries les greus incongruències en l’actuació de recapitalització del banc mitjançant la línia instrumentada pel FROB, dirigida per Iturriaga”.

Comparteix

Icona de pantalla completa