Diari La Veu del País Valencià
Joves Socialistes reforça a Rocafort el seu discurs social i europeista
Mig centenar de joves socialistes de València i l’Horta Nord participen en les jornades de formació ‘Ernest Lluch’.
Destaquen en aquesta edició Europa, ocupació juvenil i política 2.0.
El Casal d’Esplai de Rocafort va acollir aquest cap de setmana l’escola de formació ‘Ernest Lluch’, organitzada conjuntament des de fa diversos anys entre Joves Socialistes de la comarca de l’Horta Nord i València-ciutat. En aquesta edició, mig centenar de joves socialistes han participat activament en diferents xarrades i tallers on la paraula “Europa” ha estat protagonista.

L’eurodiputat Andrés Perelló va ser l’encarregat d’obrir aquestes jornades amb un discurs clar i directe, cridant a la reflexió sobre la situació actual de la Unió Europea i la utilitat de les seues institucions, així com la necessitat de reivindicar els valors de pau, llibertat i solidaritat que sostenen el projecte europeista, sent capaços els socialistes d’explicar a la ciutadania “què és Europa i quin model d’Europa defensem”, va subratllar.

A més a més, el coordinador d’Aposta Jove UGT, Juan Gabriel Martínez, va exigir la “centralitat” de l’ocupació juvenil en l’agenda política, així com el clau paper de la joventut en el debat sobre aquelles polítiques que els afecten. En aquest sentit, Aposta Jove qüestiona mesurades com els minijobs o la formació dual per frenar la desocupació juvenil, difícils d’implantar en el teixit productiu-empresarial espanyol ja que, adverteixen, “només portarien més precarietat per a la joventut”.

D’altra banda, els joves socialistes van dedicar la vesprada del dissabte a conèixer i debatre sobre les noves formes de comunicació política a través d’Internet i les xarxes socials, els seus avantatges i possibles inconvenients d’un mal ús d’aquestes eines, així com a reflexionar amb la pregunta “Com defensem Europa?”, sobre el socialisme internacionalista i el repte d’aconseguir una governabilitat per a una Economia cada vegada més globalitzada.

Finalment, els Secretaris Generals de Joves Socialistes de l’Horta Nord i València-ciutat, David Teschendorff i Javier García, van clausurar les jornades al costat del Secretari General de Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) José Muñoz.

Joves Socialistes PV

Comparteix

Icona de pantalla completa