Diari La Veu del País Valencià
Rus ‘ha permés’ espectacles a la Plaça de Bous durant 5 anys sabent ‘que no complia la seguretat’
RedactaVeu / Xàtiva

Roger Cerdà, portaveu del PSPV a l’Ajuntament de Xàtiva ha afirmat que “fins que no es va produir la desgràcia del Madrid Arena, a finals del 2012, on van morir quatre joves, l’ajuntament de Xàtiva no ha reaccionat”, i desvetlla que ha sigut fa poc, en febrer d’aquest any, quan s’ha contestat amb un informe de legalització sobre les actuacions que necessiten dur a terme.

El portaveu socialista recorda que des del 2007 s’han fet diferents actes amb milers d’assistents. Espectacles infantils, un concert d’Elton John, un acte de partit del PP o espectacles taurins, entre els quals està el de nefast record en el qual el bou Ratón va matar una persona.

Per això, Roger Cerdà ha afirmat que “ha sigut una irresponsabilitat, una barbaritat i una actitud molt negligent per part de Rus i del PP haver permés actuacions sabent que es posava en risc la vida dels espectadors perquè no es complia la normativa legal”.

A l’informe elaborat per l’Ajuntament de Xàtiva, es descriuen dos tipus d’actuacions a realitzar per poder complir la legalitat dels espectacles taurins diürns (fins a 4.245 espectadors), per a la qual cosa caldria fer una inversió de 111.900 euros, i un altre per a espectacles d’espais multiusos (fins 7.192 espectadors) per al qual caldrien 773.000 euros.

Roger Cerdà (d) en roda de premsa

Roger Cerdà ha afirmat que “si l’ajuntament vol fer algun tipus d’espectacle a la plaça de bous per a la Fira d’Agost, haurà d’actuar en mes i mig, i els diners s’hauran de prendre d’alguna altra partida –perquè els pressupostos del 2013 no contemplen aquestes actuacions- o s’haurà de fer a costa d’endeutar-se encara més”.

Cerdà ha recordat que la Plaça de Bous “ha estat operant de forma irregular durant cinc anys per no complir-se totes les exigències tècniques, malgrat haver costat l’obra, al final, 12 milions d’euros, el doble del que s’anunciava, i sense estar acabada del tot encara”. A més, el líder del PSPV ha advertit que la seua formació estudiarà la possibilitat de presentar aquesta actuació del govern d’Alfonso Rus davant els tribunals “perquè conscients del perill, han organitzat nombrosos actes públics sense importar-los que la seguretat no estiguera garantida”.

Comparteix

Icona de pantalla completa